Ο Σεΐχης ανέβασε την προσφορά κι έστειλε τελεσίγραφο για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
i

© Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto via Getty Images

Ο Σεΐχης ανέβασε την προσφορά κι έστειλε τελεσίγραφο για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τόπας 10:12 - 17.05.2023

Ο Σεΐχης Γιασίμ εξακολουθεί να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γι' αυτό και υπέβαλε νέα - βελτιωμένη πρόταση στους «κόκκινους διαβόλους» για την εξαγορά του συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή είναι και η τελευταία του προσφορά.

Εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς όπως αναφέρουν στο Νησί, ο Καταριανός σεΐχης Γιασίμ φέρεται να κατέθεσε πρόταση νέα βελτιωμένη πρόταση, περίπου στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, για το 100% των μετοχών του συλλόγου. Ωστόσο, το σήριαλ συνεχίζεται εδώ και μήνες.

Η οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτρια της Γιουνάιτεντ από το 2005, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι προσπαθεί να πουλήσει τον σύλλογο, αλλά και πάλι οι Αμερικανοί δεν φαίνονται κοντά στην αποχώρηση από το «Ολντ Τράφορντ». Ο Σεΐχης του Κατάρ, Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Τάνι και ο Άγγλος δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ είναι οι κορυφαίοι υποψήφιοι εδώ και μερικούς μήνες, αν και ο τελευταίος φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Ο πρόεδρος του INEOS θεωρείται ότι προσφέρει περισσότερα από τον αντίπαλό του και είναι πρόθυμος να επιτρέψει στην οικογένεια Γκλέιζερ να διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στον σύλλογο, μια κίνηση που δεν είναι δημοφιλής σε πολλούς υποστηρικτές της Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με τη «Mail Sport», ο Σεΐχης υπέβαλε βελτιωμένη τελική προσφορά για εξαγορά 100%. Ενώ η προσφορά λέγεται ότι εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από αυτή του Ράτκλιφ, θα καταβληθεί πλήρως αμέσως και θα εκκαθαρίσει το χρέος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχεδόν 600 εκατομμυρίων λιρών.

Πάντως, έχουν ήδη διεξαχθεί τρεις γύροι προσφορών, ενώ η προθεσμία για τις τελικές προσφορές είχε οριστεί αρχικά για τον περασμένο μήνα. Το Κατάρ είναι πρόθυμο να θέσει ένα τέλος στο σήριαλ, και έτσι έχει δώσει τελεσίγραφο στους Γκλέιζερ για μία τελική απάντηση.

Από την άλλη, δε, η πλευρά του Ρατκλιφ προσφέρει περισσότερα χρήματα. Συγκριμένα, η πρόταση του αφήνει ένα 20% των μετοχών στην οικογένεια Γκλέιζερ, με τον Ράτκλιφ να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αγορά και αυτού του ποσοστού εάν το αποφασίσει, μέσα σε ένα διάστημα δύο έως τεσσάρων ετών. Αν κι εφόσον συμβεί αυτό, τότε συνολικά ο Ρατκλιφ θα έχει βγάλει από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς το ποσό των έξι δισεκατομμυρίων λιρών.