Απίθανη γκάφα της ΕΠΟ: Απέκλεισε τέσσερις διεθνείς με το Γιβραλτάρ, λόγω τιμωρίας, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει κάρτες!

Ο Μάνταλος με τον Τσιμίκα.

i

©intime

Απίθανη γκάφα της ΕΠΟ: Απέκλεισε τέσσερις διεθνείς με το Γιβραλτάρ, λόγω τιμωρίας, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει κάρτες!

Sportal newsroom 19:54 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 11.09.2023

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μάνταλος δεν θα παίξουν με το Γιβραλτάρ, επειδή ήταν τιμωρημένοι, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει κάρτες!

Συνέβη κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ στερήθηκε στο ματς της Εθνικής Ελλάδας με το Γιβραλτάρ, τους Σιώπη, Τσιμίκα, Μάνταλο, Κουρμπέλη, επειδή ήταν τιμωρημένοι. Αυτό αναφέρθηκε σ' ενημέρωση της ΕΠΟ την επόμενη μέρα του εκτός έδρας αγώνα με την Ολλανδία. Μόνο που οι τέσσερις διεθνείς δεν είχαν συμπληρώσει κάρτες!

Έτσι, ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει. Και μπορεί να μην έπαιξε ρόλο το γεγονός, επειδή το Γιβραλτάρ είναι αδύναμο, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τρομερή γκάφα, απόδειξη ότι η οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άγνωστη λέξη...

Για την τραγική υπόθεση, υπάρχει ήδη έρευνα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με το γεγονός. Σε ομάδα που θέλει να διεκδικήσει την παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση και δη στο επερχόμενο Euro της Γερμανίας, αυτά τα λάθη είναι κωμικά και ήδη αναζητούνται οι υπεύθυνοι.  

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές να σημειωθεί ότι δέχθηκαν την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ολλανδία. Έφτασαν τις δύο, αλλά στα προκριματικά το όριο για να απουσιάσει ένας παίκτες είναι οι τρεις κάρτες. Με δύο απουσιάζει στην τελική φάση. Κι εκεί δεν έχει πάει ακόμα η Εθνική. Μακάρι να τα καταφέρει, αλλά με τέτοιες καταστάσεις και λάθη, το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται συνεχώς πλήγματα και γίνεται όλο και πιο ανυπόληπτο. 

Φυσικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες θα είναι παρόντες στον εκτός έδρας αγώνα με την Ιρλανδία στις 13 Οκτωβρίου. Με τη διαφορά ότι αν ένας εξ αυτών δεχθεί κίτρινη κάρτα, τότε όντως θα λείψει από τον σημαντικό αγώνα με την Ολλανδία στις 16 του επόμενου μήνα στην OPAP Arena.

Το πόσο εξωφρενικό είναι αυτό που συνέβη, αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι οι τιμωρημένοι των Εθνικών ομάδων, αλλά και των συλλόγων στις διοργανώσεις που μετέχουν, αναφέρονται σε αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Αφού δεν έβαλε και τιμωρημένο η Εθνική να χάσει το ματς, πάλι καλά...