Πογέτ: «Αναμενόμενα τα αποτελέσματα σε Γαλλία και Ολλανδία, προετοίμασα την ομάδα για 4 νίκες»

Ο Πογέτ.

i

©intime

Πογέτ: «Αναμενόμενα τα αποτελέσματα σε Γαλλία και Ολλανδία, προετοίμασα την ομάδα για 4 νίκες»

Γιώργος Σακελλαρίου 18:40 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 09.09.2023

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για τις ρεαλιστικές πιθανότητες της Εθνικής Ελλάδας και την αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ περιμένει μία απάντηση της Εθνικής ομάδας και μία εύκολη νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, παράλληλα, χαρακτήρισε λογικές τις ήττες από Ολλανδία, Γαλλία και τόνισε ότι στόχος είναι οι τέσσερις νίκες στα ματς με Γιβραλτάρ, Ιρλανδία κι ό,τι προκύψει με τα δύο φαβορί, ώστε η Ελλάδα να πάρει μία θέση για τη Γερμανία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου για την αυριανή αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ στην OPAP Arena:

Είμαι απογοητευμένος για μερικά πράγματα στο ματς με την Ολαλανδία

Για το πως βιώνει την ήττα από την Ολλανδία: «Τα αποτελέσματα στα ματς κόντρα στη Γαλλία και την Ολλανδία, ήταν αναμενόμενα. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν έκπληξη για όλους, για όλο τον κόσμο. Προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής. Ξέρω ότι το ίδιο συμβαίνει αντίστροφα αύριο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να έχουν εικόνα σε υψηλό επίπεδο. Είμαι απογοητευμένος για μερικά πράγματα στο ματς με την Ολαλανδία. Τα κρατάω εσωτερικά δεν υπάρχει κάτι να αναλύσουμε ούτε ρίχνω ευθύνες. Εγώ είμαι υπεύθυνος».

Για την παραγωγή φάσεων: «Όταν έχεις 30 τελικές σε έναν αγώνα, δεν σημαίνει ότι θα τις έχεις σε κάθε ματς. Προετοίμασα την ομάδα για 4 νίκες, δύο με το Γιβραλτάρ και δύο με την Ιρλανδία, ώστε να έχουν κάποιοι εκ των δύο μεγάλων ορισμένα άσχημα αποτελέσματα κι εμείς να πάρουμε κάτι εντός εναντίον τους για να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση. Δυστυχώς τα αποτελέσματα της δεκαετίας μας έριξαν στο τέταρτο γκρουπ. Προσπαθούμε, οι παίκτες, προσπαθούν. Μετά το ματς είπα ότι έμαθα πολλά και θέλω να είμαστε σε καλή κατάσταση και για τον Μάρτιο».

Για τον κόσμο: «Το μήνυμά μου είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια, ώστε να είναι γεμάτο το γήπεδο στον αγώνα με την Ολλανδία. Παίξαμε εκεί και όλο το γήπεδο ήταν όλο πορτοκαλί. Περιμένω κι εγώ κάποια στιγμή να δω ένα γήπεδο όλο μπλε».

Βαριά ήττα από τους «οράνιε» και απαξίωση Γκουστάβο Πογέτ σε 3,2,1…πάμε!

Βαριά ήττα από τους «οράνιε» και απαξίωση Γκουστάβο Πογέτ σε 3,2,1…πάμε!

Τουλάχιστον ανεπαρκής η εμφάνιση της εθνικής μας κόντρα στην Ολλανδία, «τα λέγαμε εμείς» θα ακούσουμε από όσους έσπευσαν να επιτεθούν στον Πογιέτ για την αποστολή που επέλεξε, στα δικά μου μάτια το «γιατί» τα έλεγαν είναι από μόνο του πολύ μεγάλο πρόβλημα, ίσως και το μεγαλύτερο!

Για την εικόνα στην Ολλανδία, συγκριτικά με τη Γαλλία: «Η κύρια διαφορά είναι ότι η ομάδα έχει κάποιους κανόνες στην άμυνα. Δεν τους ακολούθησε στο πρώτο ημίχρονο. Με τη μπάλα ήμασταν καλοί στη Γαλλία. Μιλάμε για την Ολλανδία που έχασε 4-0 από τη Γαλλία. Έμαθα τι θα πρέπει να αλλάξω έχουμε αποδείξει ότι με ομάδες κόντρα στο Γιβραλτάρ παίζουμε εκπληκτικά. Στα επόμενα ματς θα δω τι μπορώ να αλλάξω. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την εικόνα στην Ολλανδία. Αυτό που κάνεις σήμερα σε προετοιμάζει για το αύριο. Πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από το Γιβραλτάρ και να νικήσουμε».