Θλάση ο Ιωαννίδης - Χάνει τις πρώτες δύο εβδομάδες προετοιμασίας του Παναθηναϊκού

Φώτης Ιωαννίδης

i

Φώτης Ιωαννίδης / © Intime

Θλάση ο Ιωαννίδης - Χάνει τις πρώτες δύο εβδομάδες προετοιμασίας του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:15 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 14.06.2023

Οι εξετάσεις του Φώτη Ιωαννίδη έδειξαν θλάση στον δεξιό λαγονοψοΐτη, με αποτέλεσμα ο νεαρός φορ να παραμείνει εκτός προπονήσεων για δύο εβδομάδες.

Μπορεί η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας ενόψει των δύο απαιτητικών αναμετρήσεων κόντρα σε Ιρλανδία και Γαλλία να συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο ένα απρόοπτο ανάγκασε τον Γκουστάβο Πογέτ να καλέσει εκτάκτως τον Τάσο Δουβίκα. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ της Eredivisie με τη φανέλα της Ουτρέχτης ενημερώθηκε από τον Γκουστάβο Πογέτ ότι καλείται στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Αυτό συνέβη λόγω του τραυματισμού του Φώτη Ιωαννίδη, αφού ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν έβγαλε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης την Τρίτη (13/6) και αποχώρησε με ενοχλήσεις στο ισχίο.

Πριν από λίγο, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας και η διάγνωση έδειξε θλάση στον δεξιό λαγονοψοΐτη, δηλαδή δύο εβδομάδες εκτός προπονήσεων, με αποτέλεσμα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να στερηθεί τις υπηρεσίες του στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Έτσι, ο Δουβίκας, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ολλανδική ομάδα και ξεκουραζόταν, κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ιωαννίδη στην αποστολή της «γαλανόλευκης» εν όψει των δύο σημαντικών παιχνιδιών για τα προκριματικά του Euro με Ιρλανδία και Γαλλία. Θυμίζουμε πως στη media day ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας είχε αναφερθεί στη μη κλήση τόσο του Τάσου Δουβίκα όσο και του Κώστα Φορτούνη στην αποστολή.

Σαν σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι του θριάμβου στο Euro 2004 με τη νίκη επί της Πορτογαλίας (gallery & vids)
EURO

10:47 - 12.06.2023

Σαν σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι του θριάμβου στο Euro 2004 με τη νίκη επί της Πορτογαλίας (gallery & vids)

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Ιουνίου του 2004 όταν η εθνική Ελλάδας του Ότο Ρεχάγκελ, τάραξε τα νερά και συγκλόνισε την Ευρώπη, επικρατώντας της διοργανώτριας Πορτογαλίας με 2-1 και κάνοντας το πιο καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Είναι απλό. Όταν είσαι ο προπονητής της Εθνικής η δουλειά σου είναι να διαλέξεις τους παίκτες που θεωρείς ότι είναι καλύτεροι, γι' αυτά τα δύο ματς. Αν οι επιλογές είναι καλές και όλα πάνε καλά είσαι καλός προπονητής, αν όχι είσαι θα το ξέρουμε σε 5-6 μέρες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε και στη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με σκοπό η ομάδα να είναι έτοιμη στις δύο αναμετρήσεις: «Δουλέψαμε πολύ. Όλες τις επιλογές. Ξέρουμε τα δύο συστήματα που έχουν παίξει οι αντίπαλοί μας τα προηγούμενα δύο χρόνια. Τα έχουμε αναλύσει και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο. Να μπορούμε να επιτεθούμε, να μπορούμε να αμυνθούμε, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε. Θέλουμε να αποσοβήσουμε τις ξεκάθαρες φάσεις των αντιπάλων. Το βασικότερο είναι να είμαστε εκείνη την ημέρα σε θέση να ανταπεξέλθουμε και να είμαστε καλά».