Πογέτ για τη μη κλήση Φορτούνη, Δουβίκα: «Αν οι επιλογές είναι καλές και όλα πάνε καλά είσαι καλός προπονητής, αν όχι είσαι θα το ξέρουμε σε 5-6 μέρες»
i

©intime

Πογέτ για τη μη κλήση Φορτούνη, Δουβίκα: «Αν οι επιλογές είναι καλές και όλα πάνε καλά είσαι καλός προπονητής, αν όχι είσαι θα το ξέρουμε σε 5-6 μέρες»

Sportal newsroom 19:04 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 12.06.2023

Ο Γκουστάβο Πογέτ στις δηλώσεις που έκανε μίλησε για την υπόθεση της μη κλήσης του Φορτούνη και του Δουβίκα και ανέφερε πως ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα κρίνονται οι επιλογές του.

Η Εθνική Ελλάδος ετοιμάζεται για τα δύο παιχνίδια με την Ιρλανδία (16/6) και τη Γαλλία (19/6) για τα προκριματικά του Euro 2024. Στη media day ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Γκουστάβο Πογέτ, έκανε λόγο για τους αγώνες, για τη δουλειά του όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν έλειψε και η αναφορά στη μη κλήση του Φορτούνη και του Δουβίκα στην αποστολή. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ:

Για τα δύο διαφορετικά παιχνίδια και πόσο δύσκολη είναι η προσέγγιση, λόγω της διαφορετικών επιδιώξεων που θα έχει η ομάδα: «Αυτό που θέλω να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό με την Ιρλανδία. Χρειαζόμαστε νίκη σε αυτό το παιχνίδι για να μπορούμε να ελπίζουμε για τη συνέχεια».

Για το ότι στην Ελλάδα λέμε ότι όταν βρέχει πριν από ένα γεγονός είναι καλός οιωνός. Τι μπορεί να σημαίνει μια εξαιρετική παρουσία της Εθνικής σε αυτά τα ματς και τι είναι αυτό που περιμένει: «Θα είναι ένα μεγάλο βήμα για τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, το οποίο όλοι θέλουμε να πετύχουμε».

Για το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην OPAP Arena και τι περιμένει: «Μιλάμε πολύ, θέλουμε να τους πείσουμε να έρθουν. Θέλω να είναι γεμάτο το γήπεδο, θα είναι πιο εύκολο για εμάς αν είναι γεμάτο. Θέλω να στηρίξουν τους παίκτες».

Για το ότι τα παιχνίδια είναι στο τέλος της χρονιάς και πόσο θα τους επηρεάσει: «Μέχρι σήμερα τα έχουμε πάει καλά, έχουν έρθει παίκτες σε διαφορετικές περιόδους. Είναι όλα μια χαρά μέχρι τώρα και θα επιλέξουμε τους καλύτερους διαθέσιμους, ελπίζοντας ότι θα είναι όλοι καλά».

Για τη δουλειά που έκανε η ομάδα αυτό το διάστημα: «Δουλέψαμε πολύ. Όλες τις επιλογές. Ξέρουμε τα δύο συστήματα που έχουν παίξει οι αντίπαλοί μας τα προηγούμενα δύο χρόνια. Τα έχουμε αναλύσει και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο. Να μπορούμε να επιτεθούμε, να μπορούμε να αμυνθούμε, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε.

Θέλουμε να αποσοβήσουμε τις ξεκάθαρες φάσεις των αντιπάλων. Το βασικότερο είναι να είμαστε εκείνη την ημέρα σε θέση να ανταπεξέλθουμε και να είμαστε καλά».

Για τις μη κλήσεις των Φορτούνη, Δουβίκα και Κυριακόπουλου και όσα ακούστηκαν: «Είναι απλό. Όταν είσαι ο προπονητής της Εθνικής η δουλειά σου είναι να διαλέξεις τους παίκτες που θεωρείς ότι είναι καλύτεροι, γι' αυτά τα δύο ματς. Αν οι επιλογές είναι καλές και όλα πάνε καλά είσαι καλός προπονητής, αν όχι είσαι θα το ξέρουμε σε 5-6 μέρες». 

«Συγχαρητήρια στην Ουρουγουάη για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20», ανέφερε στο τέλος για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 της εθνικής ομάδας της χώρας του.