Για το 2/2 μπροστά στον κόσμο της η Εθνική

Σιώπης

i

©intime

Για το 2/2 μπροστά στον κόσμο της η Εθνική

Δημήτρης Χούπης 08:49 - 16.06.2023

Η Εθνική Ελλάδος παίζει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στην «OPAP Arena» και καλείται απέναντι στην Ιρλανδία να πάρει τη δεύτερη νίκη της στον δρόμο για τα τελικά του Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδος θα παίξει για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι στην «OPAP Arena» κόντρα στην Ιρλανδία και έχει ως μόνο στόχο τη νίκη για το 2/2 στα προκριματικά του Euro 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρώτη αγωνιστική είχε επικρατήσει εκτός έδρας το Γιβραλτάρ 0-3 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για τον δρόμο προς τα γήπεδα της Γερμανίας. 

Σε εκείνο το ματς ο Γιώργος Μασούρας είχε ανοίξει το σκορ στο 11' και ο Σιώπης στο 45' είχε κάνει το 0-2 βάζοντας στην ουσία τις βάσεις για τη νίκη. Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας στο 58' είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ. Για το παιχνίδι με την Ιρλανδία λοιπόν ο Γκουστάβο Πογέτ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ μέσα θα είναι ο Μπουχαλάκης και ο Αλεξανδρόπουλος που είχαν θέμα τραυματισμού. 

«Αν το γήπεδο είναι γεμάτο, όπως στα ματς με την ΑΕΚ, θα μας βοηθήσει πολύ. Θα το ξέρουμε αύριο», είχε δηλώσει ο Ουρουγουανός προπονητής της Εθνικής, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο στο γήπεδο. 

Από την άλλη η Ιρλανδία έρχεται από εντός έδρας ήττα (0-1) από τη Γαλλία. Η εικόνα της όμως ήταν αρκετά καλή κόντρα στους φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ. Με αρκετό κόσμο στο πλευρό της η ομάδα του Κέβιν Στέφεν έχει ως μόνο στόχο το «διπλό» όπου θα την κρατήσει μέσα στο κυνήγια της δεύτερης θέσης.

Παίκτης αναφορά για την Ιρλανδία μπορεί να αποτελέσει ο Έβαν Φέργκιουσον, ο οποίος τη φετινή σεζόν με την Μπράιτον είχε εξαιρετική παρουσία παρά το νεαρό της ηλικίας του. Με την πρώτη ομάδα των «γλάρων» είχε εννέα γκολ και δύο ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ είχε και εφτά γκολ με τη δεύτερη ομάδα της Μπράιτον.