Πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε στη Γαλλία - Αλλαγή στην αποστολή για το ματς με την Ελλάδα

Ντιντιέ Ντεσάν

i

©Intime

Πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε στη Γαλλία - Αλλαγή στην αποστολή για το ματς με την Ελλάδα

Κώστας Τσιακλής 16:45 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:46 - 13.11.2023

Ένα πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε στην Εθνική Γαλλίας και ο Ντιντιέ Ντεσάν προχώρησε σε μια αλλαγή στην αποστολή για τα ματς με Ελλάδα και Γιβραλτάρ.

Ένα σημαντικό πρόβλημα προέκυψε στην Εθνική Γαλλίας που οδήγησε στον Ντιντιέ Ντεσάν να προχωρήσει σε μια αλλαγή στην αποστολή για τα ματς με Ελλάδα και Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Euro 2024. 

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε την Κυριακή (12/11) την Μπρέντφορντ στο Άνφιλντ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Από τη νίκη των «κόκκινων» με 3-0 απουσίασε ο Ιμπραχίμα Κονατέ, ο οποίος υπέστη ένα μικρό μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού στο εκτός έδρας ματς με την Τουλούζ την περασμένη Πέμπτη (09/11). 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί και στις υποχρεώσεις της Εθνικής Γαλλίας, με το ένα ματς μάλιστα να είναι κόντρα στην Ελλάδα στις 21 Νοεμβρίου. Ο Ντιντιέ Ντεσάν ενημερώθηκε για την κατάσταση του Κονατέ και αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση του. Αυτός που παίρνει τη θέση του στην αποστολή είναι ο Άξελ Ντισασί της Τσέλσι, ο οποίος μετράει τέσσερις συμμετοχές με τη φανέλα των «τρικολόρ».

Σε συνέντευξη τύπου ο τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, απάντησε στα «καρφιά» που του είχε πετάξει ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, για τη ξεκούραση του Κονατέ. «Πρέπει να έχει ξαναγίνει, θα γίνει και άλλες φορές γιατί η κατάσταση και τα συμφέροντα διαφέρουν μεταξύ των συλλογικών και των ομοσπονδιακών προπονητών. Προσπαθώ να τους διαχειριστώ όπως κάθε προπονητής. Όταν έχουν τρεις εβδομάδες αγώνων, μπορούν να τους διαχειριστούν λίγο παραπάνω. Εμείς έχουμε δύο αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος.

Η αποστολή της Γαλλίας για τα ματς με Ελλάδα και Γιβραλτάρ: 

Τερματοφύλακες: Αρεολά, Μενιάν, Σαμπά

Αμυντικοί: Κλάους, Λουκάς Ερναντές, Τεό Ερναντές, Ντισασί, Κουντέ, Σαλιμπά, Τοντιμπό, Ουπαμεκανό

Μέσοι: Καμαβινγκά, Φοφανά, Καμαρά, Ραμπιό, Ζαϊρέ Εμερί

Επιθετικοί: Κομάν, Ντεμπελέ, Ζιρού, Γκριεζμάν, Κολό Μουανί, Εμπαπέ, Τουράμ