Και επίσημα εποχή Μπιέλσα στην Εθνική Ουρουγουάης
i

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα/instagram

Και επίσημα εποχή Μπιέλσα στην Εθνική Ουρουγουάης

Κώστας Τσιακλής 09:35 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 16.05.2023

Η Εθνική Ουρουγουάης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα ανακοινώθηκε και επίσημα ως ο νέος προπονητής της Εθνικής Ουρουγουάης, με τον Αργεντινό να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2026.

Για να «τσεκάρει» την πρόκριση στον τελικό η Ίντερ, τη μεγάλη ανατροπή ψάχνει η Μίλαν
CHAMPIONS LEAGUE

09:08 - 16.05.2023

Για να «τσεκάρει» την πρόκριση στον τελικό η Ίντερ, τη μεγάλη ανατροπή ψάχνει η Μίλαν

Η Ίντερ θα υποδεχτεί τη Μίλαν στο «Τζουζέπε Μεάτσα» για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League και θέλει να «τσεκάρει» την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-2).

Έπειτα από ένα αποτυχημένο Πάγκοσμιο Κύπελλο, η Ουρουγουάη απέλυσε τον Ντιέγκο Άλονσο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και έψαχνε τον άνθρωπο που θα την επαναφέρει στις καλές πορείες. Η «Σελέστε» θεωρεί πως αυτός θα είναι ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος αν όλα πάνε θα καθοδηγήσει την ομάδα τόσο στο επόμενο Κόπα Αμέρικα, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Μάλιστα η ανακοίνωση του Μπιέλσα έγινε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αφού η Ουρουγουάη ανάρτησε φωτογραφία με τον κουβά στον οποίο συνηθίζει να κάθεται ο Αργεντινός αλλά και με μια φωτογραφία με τον πίνακα συστημάτων του.

Πρόκειται για έναν προπονητή με πολλές εμπειρίες αφού κάθισε στον πάγκο 12 ομάδων συνολικά, με δύο εξ αυτές να είναι εθνικές. Η μια ήταν φυσικά αυτή της πατρίδας του, Αργεντινής, της οποίας είχε την ευθύνη από τον 1998 μέχρι και το 2004. Μάλιστα ήταν και αυτός που την οδήγησε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο Μπιέλσα βρέθηκε και στην Εθνική Χιλής για μια τετραετία (2007-2011) και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο σπουδαίων συλλόγων όπως η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Λάτσιο και η Λιλ ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Λιντς, που εξαιτίας αυτού επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στην Premier League.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουρουγουάη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη φάση των όμιλων, εκεί όπου αντιμετώπισε Πορτογαλία, Νότια Κόρέα και Γκάνα. Συγκεκριμένα η «Σελέστε» ολοκλήρωσε τον συγκεκριμένο όμιλο στην 3η θέση με μια νίκη (2-0 τη Γκάνα), μια ισοπαλία (0-0 με τη Νότια Κορέα) και με μια ήττα (0-2 από την Πορτογαλία).