Χατ τρικ και νέο μεγάλο επίτευγμα από τον Μίτροβιτς

Αλεξάνταρ Μίτροβιτς

i

©glomex

Χατ τρικ και νέο μεγάλο επίτευγμα από τον Μίτροβιτς

Ιάσονας Τσίλης 09:08 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 11.09.2023

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς πέτυχε τρία γκολ στην επικράτηση της Σερβίας επί της Λιθουανίας και ξεπέρασε δύο θρύλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε συνολικά τέρματα με τις εθνικές τους ομάδες.

Η Σερβία επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας επί της Λιθουανίας και έπιασε την Ουγγαρία στην πρώτη θέση του ομίλου, στη μάχη για την πρόκριση στο EURO 2024.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ήταν ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Σέρβος φορ, έφτασε τα 55 γκολ με την Εθνική Σερβίας, ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ, που σκόραρε 53 φορές με την Αγγλία και τον Ολιβιέ Ζιρού που βρήκε δίχτυα 54 φορές με τους «τρικολόρ». Ένα επίτευγμα που παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι ο Μίτροβιτς είναι μόλις 29 ετών και ενδέχεται να ξεπεράσει κι' άλλα μεγάλα ονόματα.

Είναι 34ος στη λίστα με τους κορυφαίους διεθνείς σκόρερ όλων των εποχών. Το χατ τρικ που πέτυχε την Κυριακή (10/09) είναι ενδεικτικό της εξαιρετικής εκκίνησης που έχει πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν.

Υπενθυμίζουμε, ότι για αρκετά μεγάλο διάστημα το καλοκαίρι υπήρχαν συζητήσεις και προφορική συμφωνία μεταξύ του παίκτη και της Αλ Χιλάλ, με τη συμφωνία ωστόσο να κλείνει, λίγο μετά την έναρξη της Premier League.

Στη νέα του ομάδα, ο Σέρβος έχει ήδη πετύχει τέσσερα γκολ σε μόλις τρεις εμφανίσεις και συνεχίζει με... κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή πολύ πετυχημένη σεζόν του, όπου σε 28 εμφανίσεις με το Φούλαμ, βρήκε δίχτυα 15 φορές.