Η Ιρλανδία κόντραρε στα ίσα την Ολλανδία αλλά δεν έκανε το δώρο στην Ελλάδα
i

© Photo by Charles McQuillan/Getty Image

Η Ιρλανδία κόντραρε στα ίσα την Ολλανδία αλλά δεν έκανε το δώρο στην Ελλάδα

Sportal newsroom 23:43 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:45 - 10.09.2023

Η Ιρλανδία ήταν εξαιρετική κόντρα στην Ολλανδία και έπεσε μαχόμενη στο Δουβλίνο (1-2), στερώντας από την Εθνική Ελλάδας τη δυνατότητα να απολαύσει τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η Ιρλανδία πάλεψε κόντρα στην Ολλανδία, όμως δεν κατόρθωσε να πάρει νίκη παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ (1-2). Ένα αποτέλεσμα που δεν βοήθησε την Ελλάδα, η οποία την ίδια ώρα επικράτησε με 5-0 του Γιβραλτάρ.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Βρετανούς, οι οποίοι μόλις στο 5ο λεπτό έκαναν το 1-0 με πέναλτι του Ίντα. Είχε προηγηθεί το χέρι του Φαν Ντάικ εντός της περιοχής, το οποίο ο διαιτητής καταλόγισε άμεσα. Ωστόσο, οι «οράνιε» πλήρωσαν τον αντίπαλο τους με το ίδιο νόμισμα.

 Ο Μπαζούνου «γκρέμισε» αντίπαλό του εντός της περιοχής και ο Πελίτο σφύριξε ξανά παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 19’ ο Xάκπο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αμφότερες για ένα τέρμα, ωστόσο εν τέλει πήγαν στα αποδυτήρια με ισοπαλία.

Στο β’ 45λεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ, εντούτοις το γκολ ήρθε για τους Ολλανδούς. Ο Ντούμφρις βρήκε στην περιοχή τον Βέγκχορστ και εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-2. 

Οι ευκαιρίες λιγοστέψανε όσο πέρναγε η ώρα, γκολ δεν μπήκε και η… Ελλάδα ήταν η μεγάλη χαμένη. Η χώρα μας με νίκη ή ισοπαλία των Ιρλανδών πέρναγε και πάλι στη δεύτερη θέση, παίρνοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει τον επόμενων αγώνων στα προκριματικά.

Πάρτι Σλοβενίας με ασίστ Σπόραρ και ακυρωθέν γκολ Τσέριν

Την ίδια ώρα, η Σλοβενία έκανε «πάρτι» κόντρα στον Άγιο Μαρίνο, έχοντας στην ενδεκάδα της της Σπόραρ - Τσέριν βασικούς και Κούρτιτς - Βέρμπιτς ως αλλαγές. Μάλιστα, ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού έκανε ασίστ στον Λόβριτς για το 0-3 και στον Καρνίτσικ για το 4-0. 

Την ίδια ώρα ο συμπαίκτης του πέτυχε το 0-5, με το τέρμα του να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Τα υπόλοιπα τρία γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Βιπότνικ (4’) και Μλακάρ (16’).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: