Σάουθγκεϊτ, να η τελευταία σου ευκαιρία

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

i

©intime

Σάουθγκεϊτ, να η τελευταία σου ευκαιρία

Δημήτρης Χούπης 10:42 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 10.09.2023

Η Αγγλία όπως όλα δείχνουν ότι θα είναι στο Euro της Γερμανίας και αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για μια μεγάλη επιτυχία.

Τα προκριματικά του Euro ολοκληρώνονται τον Δεκέμβρη και η κατάσταση σε αρκετούς ομίλους αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Στον τρίτο όμιλο η Αγγλία παρά την ισοπαλία (1-1) που έφερε με την Ουκρανία στο Βρότσλαβ, δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα την κορυφή του ομίλου. 

Είναι πρώτη με 13 βαθμούς στο +6 από την Ουκρανία που έχει ένα ματς λιγότερο και στο +9 από την Ιταλία που έχει δύο παιχνίδι λιγότερα. Τα «Τρία Λιοντάρια» στα προκριματικά σε γενικές γραμμές δεν είχαν ποτέ θέμα, πάντα καθάριζαν από νωρίς την υπόθεση πρόκριση, παίζοντας τις περισσότερες φορές στο 80-90% των δυνατοτήτων τους. 

Όταν ερχόταν η ώρα για τα τελικά όμως τα πράγματα ζόριζαν. Με τον ερχομό του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ η κατάσταση κάπως άλλαξε, παρόλα αυτά οι λανθασμένες κλήσεις και οι «αυτοκτονικές» τάσεις που έχει ο Άγγλος τεχνικός έχουν κοστίσει για τα «Τρία Λιοντάρια». Στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση στο Μουντιάλ της Ρωσίας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, είχε την πρόκριση στα χέρια της, αλλά η Κροατία με το γκολ του Πέρισιτς και του Μάντζουκιτς (στην παράταση) έσβησε το όνειρο των Άγγλων. 

Τότε ακόμα δεν είχε αρχίσει η γκρίνια στις τάξεις των Άγγλων, οι οποίοι έβλεπαν στο πρόσωπο του Σάουθγκεϊτ ότι μπορεί να επιστρέψει την βρετανική ομάδα στις επιτυχίες.  Παρόλα αυτά αργότερα οι κλήσεις του στην αποστολή έφερε τα πρώτα παράπονα. Τα οποία μεγάλωσαν μετά την ήττα στον τελικό του Euro του 2021 από την Ιταλία στο Wembley. Στο οποίο είχε και πάλι το προβάδισμα, αλλά στο τέλος η »Σκουάντρα Ατζούρα» κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό στην ιστορία της. 

Στο Μουντιάλ του περασμένου Δεκέμβρη στο Κατάρ η Αγγλία αν και εμφανίστηκε σαφώς πιο ώριμη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, δεν κατάφερε και πάλι να κάνει κάτι αξιοθαύμαστο, αφού αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ Γαλλία στα προημιτελικά. 

Κάπου εδώ έρχεται και η απόφαση της Αγγλικής Ομοσπονδίας, να «κρούσει τον κώδωνα» στον Σάουθγκεϊτ και να του πει ότι το Euro στη Γερμανία είναι η τελευταία του ευκαιρία για κατάκτηση. Αλλιώς οι δρόμοι των δύο θα χωρίσουν. Η λογική λέει λοιπόν πως ο Άγγλος τεχνικός έχει λάβει στα υπόψιν του αυτή την προειδοποίηση, ωστόσο δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο η πορεία της ομάδας. 

Στην Αγγλία ξεκίνησαν ήδη τις συγκρίσεις: Χαρακτηρίζουν ως «νέο Άλαν Σίρερ» τον Φέργκιουσον της Μπράιτον
PREMIER LEAGUE

13:18 - 04.09.2023

Στην Αγγλία ξεκίνησαν ήδη τις συγκρίσεις: Χαρακτηρίζουν ως «νέο Άλαν Σίρερ» τον Φέργκιουσον της Μπράιτον

Aποθεωτικά είναι τα σχόλια που λαμβάνει ο 18χρονος επιθετικός της Μπράιτον, Έβαν Φέργκιουσον, μετά το χατ-τρικ που σημείωσε απέναντι στην Νιουκάστλ για την 4η αγωνιστική της Premier League, με τους Άγγλους να ξεκινούν από τώρα τις συγκρίσεις με τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος, τον Άλαν Σίρερ.

Η οποία παρεμπιπτόντως έχει όλα τα αγωνιστικά προσόντα για να μπορέσει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Φτάνει μόνο να σπάσει την «κατάρα» των κοντά 60 ετών που τη θέλει να μην μπορεί να κατακτήσει μια μεγάλη διοργάνωση. Έτσι μόνο θα κρατήσει ο Σάουθγκεϊτ τη θέση του, έτσι μόνο θα βγάλει από πάνω της η Αγγλία τη ρετσινιά του «Loser».