Σκέφτεται την επανάσταση η Ομοσπονδία της Ολλανδίας: Γυναίκα η υποψήφια διάδοχος του Κούμαν για την εθνική!

Σαρίνα Βίγκμαν

Σκέφτεται την επανάσταση η Ομοσπονδία της Ολλανδίας: Γυναίκα η υποψήφια διάδοχος του Κούμαν για την εθνική!

Δημήτρης Χούπης 15:31 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 22.08.2023

Όπως αναφέρει η Telegraph η προπονήτρια της Εθνικής Αγγλίας γυναικών, Σαρίνα Βίγκμαν είναι στη λίστα της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την αντικατάσταση του Ρόναλντ Κούμαν.

Η Εθνική Ολλανδία έχει αρχίσει να αναζητά τον αντικαταστάτη του Ρόναλντ Κούμαν. Στη λίστα μάλιστα με τους υποψήφιους υπάρχει και μία γυναίκα. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η Telegraph, ο λόγος γίνεται για τη Σαρίνα Βίγκμαν, την προπονήτρια της Εθνικής Αγγλίας γυναικών. 

Η Ολλανδή τεχνικός έχει αποτελέσει με επιτυχία προπονήτρια των γυναικών της Αγγλίας. Αφού το περασμένη καλοκαίρι είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ φέτος οδήγησε τις «Lionesses» μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στα γήπεδα της Αυστραλίας. 

Η Βίγκμαν στο παρελθόν έχει υπάρχει και προπονήτρια της εθνικής ομάδας της χώρας της, την οποία οδήγησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2017, αλλά μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2019. 

Προς το  παρόν δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Κούμαν, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τους «Οράνιε» μέχρι το 2026. 

Η πολιτική σκηνή της Ισπανίας ζητά την παραίτηση του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Σάλος έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγες μέρες μετά το φιλί του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες στην Χερμόσο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από την Ισπανία.

Γι' αυτό το συμβάν η αντιπρόεδρος της Ισπανίας, Γιολάντα Ντίας, η οποία μάλιστα ζήτησε και την παραίτηση του Ρουμπιάλες. «Συνεχίζουμε να ζητούμε την παραίτηση του Ρουμπιάλες, ο οποίος παρενόχλησε και επιτέθηκε σε μία γυναίκα. Οι δικαιολογίες σου είναι άχρηστες», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια της.