Πρώτη καταγγελία κατά του Ρουμπιάλες για το φιλί του στο στόμα προς την Τζένι Χερμόσο: «Είναι μια αφόρητη σεξιστική πράξη»

Λουίς Ρουμπιάλες & Τζένιφερ Ερμόσο

i

© PrtScr

Πρώτη καταγγελία κατά του Ρουμπιάλες για το φιλί του στο στόμα προς την Τζένι Χερμόσο: «Είναι μια αφόρητη σεξιστική πράξη»

Κώστας Τόπας 12:05 - 22.08.2023

Ο πρόεδρος της CENAFE, Μιγκέλ Γκαλάν, κατήγγειλε τον Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί του στο στόμα της Τζένι Χερμόσο.

Ο Μιγκέλ Γκαλάν, πρόεδρος της Εθνικής Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ισπανίας (CENAFE), υπέβαλε την πρώτη καταγγελία εναντίον του Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί του στο στόμα της Τζένι Χερμόσο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών κόντρα στην Αγγλία.

Ο πρόεδρος της CENAFE παρουσίασε την καταγγελία, η οποία δημοσιεύτηκε από το «Objective» , κατά του προέδρου της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF) ενώπιον του Ανώτατου Αθλητικού Συμβουλίου (CSD).

Ο Μιγκέλ Γκαλάν ζητάει «να ανοίξει πειθαρχικό φάκελο εναντίον του Λουίς Ρουμπιάλες για παραβίαση του αθλητικού νόμου 39/2022 για τη σεξιστική πράξη του φιλιού Ρουμπιάλες στο στόμα προς την ποδοσφαιρίστρια Τζένιφερ Χερμόσο κατά την παράδοση του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023».

«Πρόκειται για μια αφόρητη σεξιστική πράξη του αθλητισμού. Ως εκ τούτου, εναπόκειται στο Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο να μεταφέρει την καταγγελία μου στο Διοικητικό Αθλητικό Δικαστήριο για να κινήσει φάκελο για να διερευνήσει το εύρος της πράξης που ρυθμίζεται από τον νέο αθλητικό νόμο», υπερασπίζεται ο πρόεδρος της CENAFE στην καταγγελία του.

Η καταγγελία από τον πρόεδρο της CENAFE

Ο Ρουμπιάλες ζήτησε συγγνώμη για το φιλί του στο στόμα στην Τζένι Χερμόσο: «Σίγουρα έκανα λάθος»

Ο Λουίς Ρουμπιάλες ζήτησε συγγνώμη για το φιλί του στο στόμα χωρίς τη συγκατάθεσή του από την Τζένι Χερμόσο σε βίντεο που έστειλε στα ΜΜΕ η RFEF.

«Υπάρχει ένα γεγονός για το οποίο πρέπει να μετανιώσω και είναι όλα όσα έχουν συμβεί μεταξύ εμένα και μιας παίκτριας, με μια υπέροχη σχέση μεταξύ των δύο, καθώς και με άλλους, και όπου, σίγουρα, έχω κάνει λάθος. πρέπει να το παραδεχτώ, γιατί σε μια στιγμή μέγιστης διαχυτικότητας, χωρίς κακές προθέσεις, χωρίς κακή πίστη, αυτό που συνέβη συνέβη, πολύ αυθόρμητα, χωρίς κακή πίστη εκατέρωθεν», εξήγησε ο πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.