Αντιπρόεδρος Ισπανίας «Ζητούμε την παραίτηση του Ρουμπιάλες»

Αντιπρόεδρος Ισπανίας «Ζητούμε την παραίτηση του Ρουμπιάλες»

Δημήτρης Χούπης 11:39 - 22.08.2023

Η αντιπρόεδρος της Ισπανίας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας μετά το φιλί σε μία παίκτρια της εθνικής ομάδας της χώρας.

Σάλος έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγες μέρες μετά το φιλί  του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες στην Ερμόσο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από την Ισπανία. 

Γι' αυτό το περιστατικό η αντιπρόεδρος της Ισπανίας, Γιολάντα Ντίας, η οποία μάλιστα ζήτησε και την παραίτηση του Ρουμπιάλες. «Συνεχίζουμε να ζητούμε την παραίτηση του Ρουμπιάλες, ο οποίος παρενόχλησε και επιτέθηκε σε μία γυναίκα. Οι δικαιολογίες σου είναι άχρηστες», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια της. 

Την ίδια ώρα η υπουργός ισότητας της Ισπανίας έκρινε αυτό το συμβάν λέγοντας: «Ας μην θεωρούμε δεδομένο ότι το να δίνεις ένα φιλί χωρίς συγκατάθεση είναι κάτι που 'συμβαίνει'. Είναι τρόπος σεξουαλικής βίας που οι γυναίκες υφίστανται καθημερινά και μέχρι τώρα αόρατος και που δεν μπορούμε να ομαλοποιήσουμε. Είναι καθήκον όλης της κοινωνίας. Υπάρχει συναίνεση μόνο όταν κάποιος έχει πει ναι». 

Νέα διαμάχη στην Ισπανία μετά τις σεξιστικές δηλώσεις του προπονητή της Σπόρτινγκ Χιχόν (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:24 - 21.08.2023

Νέα διαμάχη στην Ισπανία μετά τις σεξιστικές δηλώσεις του προπονητή της Σπόρτινγκ Χιχόν (vid)

Ο προπονητής της Σπόρτινγκ Χιχόν Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες, σε δηλώσεις του έκανε μία σύγκριση που πυροδότησε νέες διαμάχες στην Ισπανία, στον απόηχο της διαμάχης που προκάλεσε ο Λουίς Ρουμπιάλες, ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ενώ όπως είναι λογικό ούτε στην ίδια την παίκτρια της άρεσε αυτή η χειρονομία. Ωστόσο φαίνεται πως ο ίδιος ο Ρουμπιάλες δεν δείχνει να ενοχλείται και να επηρεάζεται από τις απόψεις των άλλων. 

Μιλώντας στη MARCA ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας ανέφερε πως δεν χρειάζεται να δίνει  ο κόσμος σημασία στους ηλίθιους, γιατί αυτή η κίνηση σύμφωνα με αυτόν ήταν μια ασήμαντη εκδήλωση στοργής. «Το φιλί με την Τζένι; Υπάρχουν παντού ηλίθιοι. Όταν δύο άνθρωποι έχουν μια ασήμαντη εκδήλωση στοργής, δεν μπορούμε να δώσουμε σημασία στην ηλιθιότητα. Είμαστε πρωταθλητές και αυτό θα κρατήσω», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα.