Οι γυναίκες σουτάρουν πιο δυνατά από τους άντρες (vids)

Η Κλόι Κέλι

i

©glomex

Οι γυναίκες σουτάρουν πιο δυνατά από τους άντρες (vids)

Sportal newsroom 16:32 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 12.08.2023

Το απίστευτο σουτ της Κλόι Κέλι στα πέναλτι με τη Νιγηρία μετρήθηκε και είναι πιο δυνατό από κάθε γκολ στην Premier League την περασμένη σεζόν.

Πολλά λέγονται για το ποδόσφαιρο γυναικών από αυτούς που θέλουν να το μειώσουν, αλλά όπως φαίνεται οι γυναίκες σουτάρουν πιο δυνατά από τους άντρες συναδέλφους τους. Τουλάχιστον αυτό έγινε με την Κλόι Κέλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, με το νικητήριο γκολ της Αγγλίδας στα πέναλτι με την Νιγηρία να υπολογίζεται ότι ήταν πιο δυνατό από κάθε γκολ της σεζόν που μας πέρασε στην Premier League.

Συγκεκριμένα το σουτ της επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τα 111 χλμ. την ώρα μη αφήνοντας καμία ελπίδα στην άτυχη Ναντόζι, που παρά την προσπάθειά της δεν είχε καμία ελπίδα να το αποκρούσει. Αντίστοιχα το δυνατότερο γκολ στην Premier League για τη σεζόν 2022/2023 ανήκει στον Σαΐντ Μπενραχμά με το σουτ του να υπολογίζεται στα 107.2 χλμ. την ώρα στην ήττα της Γουέστ Χαμ εντός έδρας από την Κρίσταλ Πάλας με 2-1.

Η τεχνική μάλιστα της Κέλι ήταν αρκετά πρωτοφανής με την 25χρόνη να σηκώνει ψηλά το αριστερό της πόδι πριν εκτελέσει με το δεξί. Η ίδια μετά το παιχνίδι δήλωσε: «Για εμένα η νοοτροπία μου είναι ότι θα σκοράρω, έτσι το βλέπω, εφόσον κερδίσω αυτήν τη νοητική μάχη είμαστε καλά. Προπονηθήκαμε πολύ στα και δούλεψε. Είναι φανταστικό, ό,τι μπαίνει στο δρόμο μας δείχνουμε ότι είμαστε ικανές να το αντιμετωπίσουμε».