Η οικοδέσποινα Αυστραλία πέρασε και το εμπόδιο της Δανίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά (vid)
i

©glomex

Η οικοδέσποινα Αυστραλία πέρασε και το εμπόδιο της Δανίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά (vid)

Κώστας Τσιακλής 15:54 - 07.08.2023

Η Αυστραλία επικράτησε με 2-0 της Δανίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η οικοδέσποινα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Γαλλία - Μαρόκο.

Η οικοδέσποινα Αυστραλία συνεχίζει να ονειρεύεται αφού προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Οι Αυστραλίδες πέρασαν και το εμπόδιο της Δανίας, την οποία και κέρδισαν με 2-0. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια ομάδα του Γαλλία - Μαρόκο.

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών οι «Λέαινες» μετά την νίκη θρίλερ στα πέναλτι επί της Νιγηρίας (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:39 - 07.08.2023

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ Γυναικών οι «Λέαινες» μετά την νίκη θρίλερ στα πέναλτι επί της Νιγηρίας (vid)

Η Αγγλία αναδείχθηκε νικητήρια στη διαδικασία των πέναλτι με τη Νιγηρία με 4-2 (0-0 κ.δ.) και παρόλο που έπαιζε με παίκτρια λιγότερη για πάνω από τριάντα λεπτά πέρασε τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στη Δανία. Η Περνίλ Χάρντερ έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια ωστόσο το πλασέ της κατέληξε στην αγκαλιά της γκολκίπερ της Αυστραλίας, Μακένζι Άρνολντ. Στην αμέσως επόμενη φάση η οικοδέσποινα «άνοιξε» το σκορ με μια φαρμακερή αντεπίθεση. Η Μέρι Φάουλερ βρήκε με μια εντυπωσιακή μπαλιά την Κάιτλιν Φουρντ, η οποία πλάσαρε ιδανικά την Λένε Κρίστενσεν για το 1-0.

Η Αυστραλία διπλασίασε τα τέρματα της στο 70' όταν μετά από μια ωραία συνεργασία η Χέιλι Ρούσο σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαμάνθα Κερ αποθεώθηκε από το κοινό όταν μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Υπενθυμίζουμε ότι η άσος της Τσέλσι είχε απουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδι λόγω τραυματισμού. 

Κάπως έτσι η μια από τις δύο οικοδέσποινες προκρίθηκε στα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Γαλλία - Μαρόκο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τρίτη (08/08) στις 14:00 το μεσημέρι.