Η Σουηδία πέταξε εκτός προημιτελικών την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ΗΠΑ για... 1 εκατοστό!

Η Σουηδία πέταξε εκτός προημιτελικών την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ΗΠΑ για... 1 εκατοστό!

Δημήτρης Χούπης 15:17 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 06.08.2023

Η Σουηδία απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (0-0 κ.δ.) τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αφήνοντάς την εκτός από τη φάση των «16» για... ένα εκατοστό!

Η Σουηδία έκανε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να κατέβουν από τον θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, κερδίζοντας 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.δ.) και πέρασε στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών. Επόμενος αντίπαλος της σκανδιναβικής ομάδας είναι η Ιαπωνία.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε αρκετό άγχος, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες αμφότερες. Αφού οι διαφορές τους δεν λύθηκαν ούτε την παράταση τότε ο αγώνας πήγε στα πέναλτι. Εκεί μετά από πέντε συνεχόμενες καλές εκτελέσεις ακολούθησαν τέσσερις σερί κακές. 

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:50 - 04.08.2023

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών συνεχίζεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδίας και μέσα σε δύο εβδομάδες το τουρνουά έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερους θεατές από όσους είχαν παρακολουθήσει το Παγκόσμιο της Γαλλίας σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της FIFA.

Στον «ξαφνικό θάνατο» η Κέλι Ο' Χάρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και η πρόκριση «κρεμόταν από τα πόδια» της Λίνα Χούρτινγκ. Εκείνη εκτέλεσε, η Νάχερ απέκρουσε, αλλά δεν απέτρεψε την μπάλα από το να μην μπει μέσα (για ένα εκατοστό!). Η φάση εξετάστηκε από το VAR και τελικά η διαιτητής του αγώνα το μέτρησε, δίνοντας την πρόκριση στη Σουηδία. 

Νωρίτερα η Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Νοτίου Αφρικής και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Το γκολ για τους «οράνιε» το άνοιξε η Τζιλ Ρόοντ στο ένατο μόλις λεπτό και η Λίνετ Μπερενστέιν στο 68' διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αντίπαλος της Ολλανδίας στα προημιτελικά θα είναι η Ισπανία, η οποία πέρασε στη φάση αυτή για πρώτη φορά.