Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!
i

©Reuters

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Μαρία Δαλιάνη • 13:50 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών συνεχίζεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδίας και μέσα σε δύο εβδομάδες το τουρνουά έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερους θεατές από όσους είχαν παρακολουθήσει το Παγκόσμιο της Γαλλίας σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της FIFA.

Μετά απο 48 αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυνακών  η FIFA ανακοίνωσε ότι 1.222.000 θεατές συνολικά, με μέσο όρο 25.000 θεατές ανα ματς να δίνουν το παρών ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Το Παγκόσμιο κύπελλο Γυναικών στην Γαλλία είχει προσελκύσει 1.100.000 θεατές πράγμα που σημαίνει ότι σημειώθηκε αύξηση 29%  στο φετινό Μουντιάλ σε σύγκριση με το 2019. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση διαδραμάτισε και το γεγονός ότι στο Παγκόσμιο της Γαλλίας υπήρχαν λιγότερες ομάδες (24 αντί για 32) κάτι τοοποίο συνεπάγεται και λιγότερους αγώνες (52 αντί για 64).

«Είμαι βέβαιη ότι μέχρι τον τελικό θα έχουμε περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια φιλάθλους που θα έχουν περάσει από τις πύλες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διευθύντρια της FIFA για το ποδόσφαιρο γυναικών, Σαράϊ Μπάρεμαν και πρόσθεσε: «Το τουρνουά ήταν εκπληκτικό μέχρι στιγμής, έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες μας με πάρα πολλούς τρόπους».

Μάλιστα, σε αρκετούς αγώνες είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια ενώ στο ενακτήριο ματς του Παγκοσμίου ανάμεσα Αυστραλία και Ιρλανδία στο Σίδνεϊ βρέθηκαν 75.000 θεατές όμως άλλοι αγώνες που διεξήχθησν στην Νέα Ζηλανδία προσέλκυσαν λιγότερο κόσμο.

«Αλλά πρέπει να το δεις εκ των υστέρων. Η Νέα Ζηλανδία είναι χώρα... ράγκμπι. Έπρεπε να... μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από το ράγκμπι στο ποδόσφαιρο. Και είναι κάτι που το είδαμε», επεσήμανε η Μπάρεμαν, τονίζοντας: «Είδαμε ένα sold-out Πορτογαλία-Ηνωμένες Πολιτείες στο Eden Park, ενώ η εθνική ομάδα δεν έπαιζε καν».

Η Λίντα Καϊσέδο νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο στα 15 της, κατέρρευσε στην προπόνηση της Κολομβίας και «εκτέλεσε» τη Γερμανία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:35 - 31.07.2023

Η Λίντα Καϊσέδο νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο στα 15 της, κατέρρευσε στην προπόνηση της Κολομβίας και «εκτέλεσε» τη Γερμανία

Η Λίντα Καϊσέδο συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και έχει ήδη καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί. Η 18χρονη φορ πριν από τρία χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο στις ωοθήκες και μερικά 24ωρα πριν το ματς με την Γερμανία κατέρρευσε στην προπόνηση της Κολομβίας. Όμως, δεν τα παράτησε...

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 1,715 εκατομμύρια εισιτήρια έχουν πουληθεί για την διοργάνωση, πολύ περισσότερα από τον αρχικό στόχο της FIFA που ήταν 1,3 εκατομμύρια.