Ισπανία και Ιαπωνία προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (vids)
i

©glomex

Ισπανία και Ιαπωνία προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (vids)

Κώστας Τσιακλής 16:42 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 05.08.2023

Ισπανία και Ιαπωνία επικράτησαν των αντιπάλων τους και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ισπανία και Ιαπωνία θριάμβευσαν επί των αντιπάλων τους και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Από τη μια η «Φούρια Ρόχα» συνέτριψε με 5-1 την Ελβετία ενώ οι ασιάτισσες επικράτησαν με 3-1 της Νορβηγίας.

Η Ισπανία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Νορβηγία αφού καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν μόλις στο 5’ με το πλασέ της Αϊτάνα Μπνομάτι. Στο 11’ η Ελβετία ισοφάρισε με το αδιανόητο αυτογκόλ Λάια Κοντίνα. Έξι λεπτά αργότερα η Ισπανία ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα της με τη κεφαλιά της Άλμπα Ρετόντο.

Όπως προαναφέραμε η Ισπανία καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο αφού μέχρι το τέλος του σημείωσε ακόμα δύο τέρματα με τις Μπονμάτι και Κοντίνα (που διόρθωσε το λάθος της με το αυτογκόλ). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 70’ η Τζένιφερ Ερμόσο. Κάπως έτσι η Ισπανία προκρίθηκε στα προημιτελικά φορά στην ιστορία της, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Ολλανδία-Νότια Αφρική.

Στο άλλο ματς η Ιαπωνία προηγήθηκε στο 15’ με το αυτογκόλ της Ιγκρίντ Ένγκεν. Πέντε λεπτά αργότερα οι Νορβηγίδες ισοφάρισαν με την εξαιρετική κεφαλιά της Γκούρο Ρέιτεν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιαπωνία μπήκε ξανά καλύτερα και επανήκτησε το προβάδισμα με το γκολ της Ρίσα Σιμίζου. Την πρόκριση των Ασιάτισσων κλείδωσε η Μιγιαζάουα που έκανε το 3-1 στο 81’. Στα προημιτελικά η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σουηδία-ΗΠΑ.