«Ενέπνευσες μια ολόκληρη γενιά»: Το συγκινητικό βίντεο της FIFA για το «αντίο» της Μάρτα

«Ενέπνευσες μια ολόκληρη γενιά»: Το συγκινητικό βίντεο της FIFA για το «αντίο» της Μάρτα

Δημήτρης Χούπης 20:51 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:51 - 02.08.2023

Η Μάρτα φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Βραζιλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η FIFA της είπε «αντίο» με ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Η Τζαμάικα πήρε «χρυσό» βαθμό απέναντι στη Βραζιλία στην τρίτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και άφησε εκτός τη «σελεσάο». Παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση των «16».

Αυτός ήταν ο πρώτος αποκλεισμός στη φάση των ομίλων για τη Βραζιλία μετά το 1995. Την ίδια ώρα αυτό σήμανε και το τέλος της Μάρτα, της παίκτριας θρύλου του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η 37χρονη στο τέλος του αγώνα μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως το «αντίο» της σε διεθνές επίπεδο ήρθε με αυτό τον τρόπο, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Με αφορμή το τέλος της Μάρτα από την Εθνική Βραζιλίας, η FIFA πήρε την απόφαση να την αποχαιρετήσει.

Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανέβασε ένα βίντεο στα social media, στο οποίο επαίνεσε τη Βραζιλιάνα για την πορεία της μέχρι εδώ, ενώ χρησιμοποίησε και δικά της λόγια. «Κλάψε στην αρχή για να μπορέσει να χαμογελάσεις μετά», είναι μία από τις ατάκες της Μάρτα.

Θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει τον δρόμο στα νεαρά κορίτσια από την πατρίδα της, με στόχο να κρατήσουν τη Βραζιλία ψηλά.

Στη λεζάντα μάλιστα η FIFA έδειξε τον σεβασμό απέναντί της, λέγοντας πως ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών δεν θα είναι ποτέ το ίδιο διχως αυτήν. «Ενέπνευσες μια ολόκληρη γενιά σε όλο τον κόσμο. Ποτέ ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών δεν θα γνωρίσει μια άλλη Μάρτα».