Πέρασε το εμπόδιο της Νοτίου Αφρικής και προκρίθηκε στα προημιτελικά η Ολλανδία

Πέρασε το εμπόδιο της Νοτίου Αφρικής και προκρίθηκε στα προημιτελικά η Ολλανδία

Δημήτρης Χούπης 09:11 - 06.08.2023

Η Ολλανδία επικράτησε της Νοτίου Αφρικής με 2-0 και πέρασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Η Ολλανδία ήταν αποτελεσματική συγκριτικά με τη Νότια Αφρική, επικράτησε με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η ομάδα του Άντριες Γιόνκερ ήταν καλύτερη απέναντι στη Νότια Αφρική σε έναν αγώνα που είχε συνολικά 26 ευκαιρίες. 

Στη φάση των «8» η Ολλανδία θα βρει απέναντί της την Ισπανία, η οποία πέρασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά. Οι «Οράνιε» λοιπόν από την αρχή μπήκαν με αρκετή διάθεση και μόλις στο ένατο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Μετά από κόρνερ η Ρόορ σε κενή εστία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και έκανε με κεφαλιά το 1-0. 

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:50 - 04.08.2023

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών συνεχίζεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδίας και μέσα σε δύο εβδομάδες το τουρνουά έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερους θεατές από όσους είχαν παρακολουθήσει το Παγκόσμιο της Γαλλίας σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της FIFA.

Η Νότια Αφρική δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και αντέδρασε. Μετά από αντεπίθεση η Κγκτλάνα έκανε ένα σουτ, αλλά η Φαν Ντόμσελααρ το έβγαλε εντυπωσιακά. Η ίδια έκανε και την τελευταία ευκαιρία του πρώτο μέρους, αφού βγήκε τετ α τετ, αλλά η τερματοφύλακας της Ολλανδίας τη νίκησε ξανά. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ψηλός ρυθμός παρέμεινε. Η Νότια Αφρική πίεζε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η Ολλανδία στο 87ο λεπτό «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση. Η Μπέερενστάιν πήρε την μπάλα έκανε ένα κακό σουτ, η τερματοφύλακας της Νοτίου Αφρικής έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και η Ολλανδέζα την έστειλε στα δίχτυα.