Κολομβία και Γαλλία «τσέκαραν» το εισιτήριο για τους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (vids)

Η αγκαλιά των Γαλλίδων

i

©glomex

Κολομβία και Γαλλία «τσέκαραν» το εισιτήριο για τους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (vids)

Κωνσταντίνος Ζήκος 16:32 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 08.08.2023

Την πολύτιμη πρόκριση τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, σημείωσαν τόσο η Κολομβία, όσο και η Γαλλία μετά τις νίκες τους απέναντι σε Τζαμάικα και Μαρόκο αντίστοιχα.

Στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου είναι και επίσημα πλέον η Κολομβία και η Γαλλία, αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια που βρήκαν αμφότερες στον δρόμο τους. Η Κολομβία ήταν ανώτερη από τη Τζαμάικα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ίσως το τελικό 1-0, την αδικεί. Παρόλα αυτά, η πρόκριση είναι αυτή που μετράει, ειδικά σε αυτό το κρίσιμο και δύσκολο σημείο της διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλος για τις Κολομβιανές, η Εθνική ομάδα της Αγγλίας, το Σάββατο 12/8 στη 13:30.

Το πρώτο ημίχρονο άφησε ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος κυριάρχησε, με τη Κολομβία να πατάει καλύτερα. Ήταν αρκετά πιεστική, αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Η «λύτρωση» ήρθε στο 51ο λεπτό, όταν η Καταλίνα Ούσμε υποδέχτηκε άψογα την μπάλα σε μία πανέξυπνη σέντρα της Άνα Γκουζμάν και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Η Τζαμάικα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, χωρίς όμως να γίνει ποτέ ουσιαστικά απειλητική, έχοντας όμως ένα δοκάρι με τη Ντρου Σπένς στο 82'. Το τελικό σφύριγμα της λήξης, έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς για τις Νοτιοαμερικανίδες, αλλά και δάκρυα στα μάτια για της παίκτριες της Τζαμάικα. Η Κολομβία μάλιστα κατάφερε να προκριθεί στους 8 της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στην άλλη αναμέτρηση, τα πράγματα έγιναν πιο απλά από την αρχή, αφού η Γαλλία μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Στο 15ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με κεφαλιά της Καντιατού Ντιανί, που έκανε ωραία κίνηση για να εκτελέσει ανενόχλητη. Πέντε μόλις λεπτά αργότερα, στο 20', η Κένζα Ντάλι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της με ένα εξαιρετικό σουτ στη κίνηση, το οποίο και προήλθε από υποδειγματική ομαδική συνεργασία.

Η Λε Σομέρ , ήταν αυτή που στο 23ο λεπτό τελείωσε κάθε πιθανότητα πρόκρισης για τις Μαροκινές, αφού εκμεταλλεύτηκε σημαντικό λάθος της Ελ Τσαντ. Η ίδια μάλιστα έβαλε και «το κερασάκι στη τούρτα», σκοράροντας και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 70', σημειώνοντας το τελικό 4-0. Το Σάββατο 12/8 στη 13:30 θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία για την φάση των 8 και την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.