Χαμός στην Ισπανία με το φιλί του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στην Ερμόσο: «Είναι σεξουαλική βία», δήλωσε υπουργός

Λουίς Ρουμπιάλες & Τζένιφερ Ερμόσο

i

© PrtScr

Χαμός στην Ισπανία με το φιλί του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στην Ερμόσο: «Είναι σεξουαλική βία», δήλωσε υπουργός

Κώστας Τσιακλής 11:55 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 21.08.2023

Η υπουργός ισότητας της Ισπανίας, Ειρήνη Μοντέρο, χαρακτήρισε το φιλί του προέδρου της ομοσπονδίας στην Τζένιφερ Ερμόσο ως σεξουαλική βία.

Το φιλί στο στόμα από τον Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένιφερ Ερμόσο στην τελετή απονομής του τροπαίου μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2023 έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF) δεν δίστασε να πιάσει το πρόσωπο της με τα δύο χέρια και να της δώσει ένα φιλί στο στόμα αφού νωρίτερα την είχε αγκαλιάσει.

Η κίνηση του αυτή έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις ειδικά μετά τη δήλωση της Ερμόσο ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό. Μια από αυτές που σχολίασαν το περιστατικό ήταν η υπουργός ισότητας της Ισπανίας, Ειρήνη Μοντέρο, η οποία κάνει λόγο για σεξουαλική βία.

«Ας μην θεωρούμε δεδομένο ότι το να δίνεις ένα φιλί χωρίς συγκατάθεση είναι κάτι που 'συμβαίνει'. Είναι τρόπος σεξουαλικής βίας που οι γυναίκες υφίστανται καθημερινά και μέχρι τώρα αόρατος και που δεν μπορούμε να ομαλοποιήσουμε. Είναι καθήκον όλης της κοινωνίας. Υπάρχει συναίνεση μόνο όταν κάποιος έχει πει ναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ας μην δίνουμε σημασία στους ηλίθιους»

Την ίδια ώρα πάντως ο Ρουμπιάλες θεωρεί την κίνηση του αυτή ως εκδήλωση στοργής και έτσι δεν χρειάζεται να δίνεται στους ηλίθιους. Στη MARCA είχε αναφέρει τα εξής: «Το φιλί με την Τζένι; Υπάρχουν παντού ηλίθιοι. Όταν δύο άνθρωποι έχουν μια ασήμαντη εκδήλωση στοργής, δεν μπορούμε να δώσουμε σημασία στην ηλιθιότητα. Είμαστε πρωταθλητές και αυτό θα κρατήσω».

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας φίλησε στο στόμα την Ερμόσο χωρίς την έγκριση της και προκάλεσε τον απόλυτο χαμό (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

20:26 - 20.08.2023

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας φίλησε στο στόμα την Ερμόσο χωρίς την έγκριση της και προκάλεσε τον απόλυτο χαμό (vid)

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, φίλησε στο στόμα την Ερμόσο χωρίς την έγκριση της και προκάλεσε τον απόλυτο χαμό.

Ο Ρουμπιάλες μίλησε επίσης στο «COPE» και είπε: «Ας μην δίνουμε σημασία στους ηλίθιους, πραγματικά. Είναι μια κορύφωση δύο φίλων που γιορτάζουν κάτι ... δεν είμαστε εδώ για χαζομάρες. Ας το αγνοήσουμε και ας απολαύσουμε τα καλά πράγματα και μην μου λέτε καν πράγματα που κάνουν κακό. Αν υπάρχουν ανόητοι ας συνεχίσουν τις βλακείες τους».