Πολύτιμος βαθμός για την Ουκρανία απέναντι στην Αγγλία - «Πάρτι» της Σουηδίας στην Εσθονία
i

©Photo by Maja Hitij/Getty Images

Πολύτιμος βαθμός για την Ουκρανία απέναντι στην Αγγλία - «Πάρτι» της Σουηδίας στην Εσθονία

Δημήτρης Χούπης 20:54 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:18 - 09.09.2023

Η Ουκρανία στάθηκε στο ύψος της και έφερε ισοπαλία 1-1 με την Αγγλία, την ίδια ώρα που η Σουηδία πέρασε «αέρας» από την Εσθονία, την οποία κέρδισε 5-0.

Η Ουκρανία στάθηκε στο ύψος της και κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από την Αγγλία (1-1) για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Παράλληλα πήρε έναν πολύτιμο βαθμό ενόψει της δεύτερης θέσης στον τρίτο όμιλο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αγγλία είχε την κατοχή, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Μπούστζαν. Μπορεί λοιπόν οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην έχαναν ευκαιρίες, από την άλλη η Ουκρανία όμως στην πρώτη της φάση βρήκε γκολ.

Στο 26ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία των Ουκρανών, ο Κονόπλια έδωσε στον Ζιτσένκο, ο οποίος με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0. Το τέρμα αυτό «ξύπνησε» τους Άγγλους που άρχισαν να πιέζουν, δίχως όμως να απειλούν ιδιαίτερα και πάλι. Στο 41ο λεπτό «μίλησε» ο Χάρι Κέιν. Ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών» έδωσε μια φοβερή πάσα στον Γουόκερ, ο οποίος έφερε την μπάλα μπροστά του με το στήθος και με πλασέ έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στη συνέχεια δεν κατάφεραν να «πατήσουν» πάνω σε αυτό το γκολ, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει στο 1-1.

«Πεντάρα» της Σουηδίας στην Εσθονία 

Η Σουηδία πήρε νίκη - ανάσα επί της Εσθονίας την οποία κέρδισε 5-0 εκτός έδρας στα πλαίσια του έκτου ομίλου των προκριματικών. Παρά τους τρεις βαθμούς όμως οι Σκανδιναβοί παραμένουν τέσσερις βαθμούς πίσω από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα τελικά του Euro 2024.

Έριξε «τριάρα» στην Κύπρο η Σκωτία και είναι μια ανάσα από το Euro - «Έσωσε» την  ισοπαλία στο 88' η Τουρκία
EURO

23:45 - 08.09.2023

Έριξε «τριάρα» στην Κύπρο η Σκωτία και είναι μια ανάσα από το Euro - «Έσωσε» την ισοπαλία στο 88' η Τουρκία

Η Σκωτία επικράτησε άνετα της Κύπρου με 3-0 και είναι μια ανάσα από την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024. Την ίδια ώρα η Τουρκία έσωσε την ισοπαλία στο 88' (1-1) απέναντι στην Αρμενία.

Το σκορ για τη Σουηδία το άνοιξε ο Γιόκερες στο 18' και έξι λεπτά μετά ο Κουλουσέφκσι έκανε τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 39' ο Αλεξάντερ Ίσακ τριπλασίασε τα γκολ για τους Σκανδιναβούς. Το τελικό 5-0 το διαμόρφωσε ο Κουάισον στο 75' και ο Κλάεσον στο 90+2'.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ