Έριξε «τριάρα» στην Κύπρο η Σκωτία και είναι μια ανάσα από το Euro - «Έσωσε» την  ισοπαλία στο 88' η Τουρκία
i

©Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Έριξε «τριάρα» στην Κύπρο η Σκωτία και είναι μια ανάσα από το Euro - «Έσωσε» την ισοπαλία στο 88' η Τουρκία

Δημήτρης Χούπης 23:45 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 08.09.2023

Η Σκωτία επικράτησε άνετα της Κύπρου με 3-0 και είναι μια ανάσα από την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024. Την ίδια ώρα η Τουρκία έσωσε την ισοπαλία στο 88' (1-1) απέναντι στην Αρμενία.

Η Σκωτία έκανε περίπατο στη Λάρνακα, κερδίζοντας την Κύπρο 3-0 για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Με αυτή τη νίκη η βρετανική ομάδα είναι μία ανάσα μακριά από την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Το σκορ για τη Σκωτία το άνοιξε ο Σκοτ ΜακΚτόμινεϊ στο 6ο μόλις λεπτό μετά από ασίστ του ΜακΓκίν. Στο 16ο λεπτό ο Πόρτιους έκανε δύο τα τέρματα για την ομάδα του και στο 30' ο ΜακΓκίν έδωσε προβάδισμα τριών γκολ στη Σκωτία.

Πλέον η ομάδα του Στιβ Κλαρκ θέλει μια ισοπαλία της Νορβηγίας με τη Γεωργία την Τρίτη (12/9) για να «κλειδώσει» το εισιτήριο για τη Γερμανία. 

Έσωσε την ισοπαλία στο 88' η Τουρκία 

Την ίδια ώρα η πιθανή αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στον ημιτελικό των playoffs του Nations League, Τουρκία, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αρμενία. Το σκορ για τους Αρμένιους το έβαλε ο Ντασιάν στο 49ο λεπτό, ενώ για τη γειτονική μας χώρα το γκολ το έβαλε ο Γιλντιρίμ στο 88'.

«Πεντάρα» της Κροατίας επί της Λετονίας 

Η Κροατία ήταν καταιγιστική απέναντι στη Λετονία, την οποία κέρδισε με 5-0. Ο Πέτκοβιτς άνοιξε το σκορ στο 3ο μόλις λεπτό, ενώ ο ίδιος στο 44' έβαλε το τρίτο γκολ για την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς. Νωρίτερα στο 13ο λεπτό ο Ιβανούσεφ έκανε δύο τα τέρματα για την Κροατία. Στο δεύτερο μέρος οι Κροάτες έβαλαν άλλα δύο γκολ με τον Κράμαριτς στο 68' και τον Πάσαλιτς στο 78'.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ