Στην Αγγλία ξεκίνησαν ήδη τις συγκρίσεις: Χαρακτηρίζουν ως «νέο Άλαν Σίρερ» τον Φέργκιουσον της Μπράιτον

Έβαν Φέργκιουσον

i

©BrightonFC

Στην Αγγλία ξεκίνησαν ήδη τις συγκρίσεις: Χαρακτηρίζουν ως «νέο Άλαν Σίρερ» τον Φέργκιουσον της Μπράιτον

Κωνσταντίνος Ζήκος 13:18 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 04.09.2023

Aποθεωτικά είναι τα σχόλια που λαμβάνει ο 18χρονος επιθετικός της Μπράιτον, Έβαν Φέργκιουσον, μετά το χατ-τρικ που σημείωσε απέναντι στην Νιουκάστλ για την 4η αγωνιστική της Premier League, με τους Άγγλους να ξεκινούν από τώρα τις συγκρίσεις με τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος, τον Άλαν Σίρερ.

Το πρόσωπο των ημερών στην Αγγλία είναι ξεκάθαρα ο Έβαν Φέργκιουσον, μετά το χατ-τρικ που πέτυχε ο 18χρονος Ιρλανδός επιθετικός της Μπράιτον απέναντι στη Νιουκάστλ. Η Μπράιτον, την οποία θα βρει στον ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Europa League και η ΑΕΚ, συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα και πλέον έχει σημειώσει τρείς νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

Tην εξαιρετική εμφάνιση του Φέργκιουσον σχολίασε και η αγγλική «SUN», με τον σχολιαστή και πρώην ποδοσφαιριστή, Κρις Σάτον, να παρομοιάζει τον Ιρλανδό με τον σπουδαίο Άλαν Σίρερ. Oι δυό τους εξάλλου υπήρξαν συμπαίκτες στην Μπλάκμπερν την περίοδο 1994-1996 και έζησε από κοντά τον σπουδαίο επιθετικό που αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της Premier League.

Ο Κρις Σάτον έγραψε στην Daily Mail για τον Φέργκιουσον:

«Ο Φέργκιουσον μου θυμίζει έναν μικρό Άλαν Σίρερ. Είναι μόλις 18, αλλά ήδη επιδεικνύει τα χαρακτηριστικά που μετέτρεπαν τον Άλαν σε μεγάλη απειλή για τους αμυντικούς της Premier League». 

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αφήσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς να επηρεάσουν το μυαλό του. Φαίνεται καλός χαρακτήρας που θα παραμείνει ταπεινός και θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά. Θα ξέρει ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του αν θέλει να συνεχίσει να συγκρίνεται με κάποιον όπως ο Άλαν Σίρερ για το υπόλοιπο της καριέρας του».

Ο Φέργκιουσον έχει ήδη σημειώσει 4 τέρματα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Premier League της φετινής σεζόν και αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την ομάδα της Μπράιτον. Σε 33 συμμετοχές με τους «γλάρους», έχει 14 γκολ και 4 ασίστ.