Με «show» του Φέργκιουσον η Μπράιτον έριξε «τριάρα» στη Νιούκαστλ
i

©Photo by Steve Bardens/Getty Images

Με «show» του Φέργκιουσον η Μπράιτον έριξε «τριάρα» στη Νιούκαστλ

Δημήτρης Χούπης 21:27 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:27 - 02.09.2023

Ο Έβαν Φέργκιουσον είχε κέφια και με δικό του χατ τρικ η Μπράιτον επικράτησε με 3-1 της Νιούκαστλ για την τέταρτη αγωνιστική της Premier League.

Η Μπράιτον με πρωταγωνιστή τον Έβαν Φέργκιουσον επικράτησε άνετα της Νιούκαστλ με 3-1 και πέτυχε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Premier League

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για γκολ. Η Νιούκαστλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Ίσακ και τον Τονάλι, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η άμυνα των «γλάρων» αντέδρασε εξαιρετικά.

Στη συνέχεια η Μπράιτον ανέβηκε, απείλησε και τελικά σκόραρε μετά από φάση διαρκείας. Στο 27ο λεπτό ο Μιτόμα έκανε  ένα σουτ η άμυνα της Νιούκαστλ δεν έδιωξε καλά, ο Γκρος πήρε την μπάλα σούταρε, ο Πόουπ δεν απέκρουσε καλά και ο Φέργκιουσον στο ριμπάουντ πέτυχε το πρώτο τέρμα της ομάδας του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι.

Το δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνηκε στην Μπράιτον, η οποία βρήκε άλλα δύο γκολ και «καθάρισε» τη νίκη. Στο 65' ο Φέργκιουσον μετά από ασίστ του Γκίλμορ έκανε δύο τα τέρματα για τους «γλάρους», ενώ πέντε λεπτά ο ίδιος πέτυχε και τρίτο γκολ. 

Ο Ιρλανδός έκανε σουτ εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Νιούκαστλ και κατέληξε εντός της εστίας του Πόουπ. Μετά από αυτό το ματς ο 18χρονος έφτασε τα τέσσερα τέρματα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας μαζί με τον Εμπουεμό, ενώ στην πρώτη είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Το τελικό 3-1 το διαμόρφωσε ο Κάλουμ Γουίλσον στο 90+3'.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (5ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ