Έφυγε με το «διπλό» από το Kenilworth Road η Γουέστ Χαμ, 2-1 τη Λούτον
i

©Getty Images

Έφυγε με το «διπλό» από το Kenilworth Road η Γουέστ Χαμ, 2-1 τη Λούτον

Δημήτρης Χούπης 23:56 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 02.09.2023

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Γουέστ Χαμ, έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Λούτον, την οποία κέρδισε με 2-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε εκτός έδρας της Λούτον με 2-1 για την τέταρτη αγωνιστική της Premier League και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή ήταν υπέρ των «σφυριών», αλλά οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Η νεοφώτιστη ομάδα δεν φοβήθηκε να παίξει και έχασε ορισμένες φάσεις. Καμία όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Αρεολά.

Το γκολ τελικά για τη Γουέστ Χαμ ήρθε. Στο 37ο λεπτό ο Πακετά βρήκε εξαιρετικά με μία σέντρα τον Μπόουεν, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες.

Με αυτό το γκολ ο Μπόουεν έσπασε ένα ρεκόρ 98 ετών. Συγκεκριμένα έγινε ο πρώτος παίκτης της Γουέστ Χαμ που σκοράρει στα τρία πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, μετά τη σεζόν 1930-31.

Στο δεύτερο μέρος η Λούτον «βγήκε από το καβούκι» της, άρχισε να έχει παραπάνω ώρα την μπάλα στα πόδια της, αλλά και πάλι δεν απείλησε την αντίπαλη εστία. Στο 51ο λεπτό τα «σφυριά» βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Έμερσον. Ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης από το VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 85' η Γουέστ Χαμ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στο γκολ του Κερτ Ζουμά. Ο Γάλλος στόπερ μετά από κόρνερ του Γουόρντ - Πράους, έκανε με καρφωτή κεφαλιά το 2-0.

Στο 90+1' η Λούτον μείωσε με τον Άντερσεν, ο οποίος από κοντά με το κεφάλι έκανε το 2-1 και έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι. Ωστόσο ο αγώνας έμεινε 2-1 υπέρ της Γουέστ Χαμ, η οποία πήρε την τρίτη σερί νίκη της. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (5ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ