Τεράστιο «διπλό» της Νότιγχαμ επί της Τσέλσι - «Πεντάρες» για Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι
i

©Getty Images

Τεράστιο «διπλό» της Νότιγχαμ επί της Τσέλσι - «Πεντάρες» για Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι

Δημήτρης Χούπης 19:04 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 02.09.2023

Η Νότιγχαμ πέρασε από το Λονδίνο, κερδίζοντας την Τσέλσι 1-0, την ίδια ώρα η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Σίτι έριξαν «πεντάρες» στην Μπέρνλι και στη Φούλαμ αντίστοιχα.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο, κερδίζοντας την Τσέλσι με 1-0 για την τέταρτη αγωνιστική της Premier League.

Όπως είναι λογικό η Τσέλσι είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η Φόρεστ είχε πιο παθητικό ρόλο, περιμένοντας στο δικό της μισό. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι οι «μπλε» είχαν έντεκα ευκαιρίες και 69% κατοχή και η Νότιγχαμ μόλις τρεις φάσεις.

Παρόλα αυτά οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Αβονίγι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σάντσες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για την ομάδα του Στιβ Κούπερ. Στο 48' ο Αβονίγι έκανε μια κάθετη πάσα, ο Ελάνγκα πήρε την μπάλα και με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1 για τη Φόρεστ.

Στο 84' ο Νίκολας Τζάκσον έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση για την Τσέλσι. Ο Στέρλινγκ έδωσε στον Σενεγαλέζο, αλλά αυτός έστειλε την μπάλα από ευνοϊκό σημείο αρκετά άουτ. Τελικά η Φόρεστ πήρε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα 

«Πεντάστερη» Τότεναμ στο Turf Moor

Η Τότεναμ συνεχίζει να εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής, αφού πέρασε από το Turf Moor, κερδίζοντας την Μπέρνλι με 5-2.

Οι «κλάρετς» μπορεί να άνοιξαν το σκορ με τον Φόστερ στο 4ο μόλις λεπτό, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Άντζι Ποστέκογλου «πέταγε» φωτιές. Στο 16' ο Χεούνγκ - Μιν Σον ισοφάρισε για την Τότεναμ και στο 45+2' ο Κρίστιαν Ρομέρο με ένα φοβερό σουτ έκανε το 1-2 για τα «σπιρούνια».

Στο δεύτερο ημίχρονο η λονδρέζικη ομάδα έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και βρήκαν με άνεση άλλα τρία γκολ. Στο 54' ο Μάντισον έκανε τρία τα τέρματα για την Τότεναμ και στο 63' ο Σον έβαλε το τέταρτο τέρμα για την ομάδα του. 

Τρία λεπτά μετά ο Νοτιοκορεάτης με το τρίτο του προσωπικό γκολ έδωσε στην Τότεναμ προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων, αλλά στο 90+4' ο Μπράουνχιλ διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (5ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ