Ο Αρτέτα παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε 43 διαφορετικά συστήματα εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι

Μικέλ Αρτέτα

i

PrtScr

Ο Αρτέτα παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε 43 διαφορετικά συστήματα εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 12:11 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 02.09.2023

Ο Μικέλ Αρτέτα παραδέχθηκε ότι στον τελικό του Community Shield χρησιμοποίησε 43 διαφορετικά συστήματα για να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή (03/09, 18:30) στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Premier League, πριν από την πρώτη διεθνή διακοπή της σεζόν. Οι «κανονιέρηδες» ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος για μεγάλο μέρος της περασμένης σεζόν και αναζητούσαν τον πρώτο τους τίτλο στην Premier League μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Ωστόσο, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να την προσπεράσει στην βαθμολογία και στο τέλος να στεφθεί εκείνη πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Μιλώντας ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μικέλ Αρτέτα ρωτήθηκε για τον σχηματισμό της ομάδας του και για το πώς θα μπορούσε να στήσει την ομάδα του κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους». Ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε τον αριθμό των τρόπων με τους οποίους μπορεί να παίξει η ομάδα του, λέγοντας ότι οι «κανονιέρηδες» είχαν 36 διαφορετικούς σχηματισμούς στον ισόπαλο (2-2) αγώνας της Φούλαμ και 43 (!) στη νίκη της Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Community Shield.

«Νομίζω ότι συζητάμε για τα σχήματα με διαφορετικό τρόπο. Την άλλη μέρα υπήρχαν 36 διαφορετικοί σχηματισμοί στον αγώνα (κόντρα στη Φούλαμ). Απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, είχαμε 43. Δεν ξέρω για ποιο σχήμα μιλάμε. Για μένα είναι κάτι πολύ διαφορετικό ίσως από τον τρόπο που δείχνεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρτέτα.