«Πολίτης» και με τη βούλα ο Νούνιες

Ματέους Νούνιες

i

©Manchester City

«Πολίτης» και με τη βούλα ο Νούνιες

Ορέστης Καδδάς 13:33 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 01.09.2023

Η Σίτι ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ματέους Νούνιες από τη Γουλβς για 62 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μάντσεστερ Σίτι παρά το γεγονός ότι κατέκτησε σχεδόν ότι μπορούσε πέρυσι, κάνοντας το τρεμπλ, δεν είναι διατεθειμένη να επαναπαυτεί στις δάφνες της και συνεχίζει την ενίσχυσή της χωρίς σταματημό μέχρι και την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Επόμενος παίκτης που θα φοράει τα γαλάζια είναι ο Ματέους Νούνιες, ο οποίος ήρθε από τη Γουλβς για το ποσό των 62 εκατομμυρίων ευρώ. Και η τελευταία μέρα των μεταγραφών είναι μεγάλη και μένει να φανεί αν θα είναι και ο τελευταίος.

Η μεταγραφή αυτή λογικά θα επηρεάσει το μέλλον του Κάλβιν Φίλιπς μιας και παίζουν στην ίδια θέση, ο οποίος δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και είναι εξαιρετικά πιθανό να αποχωρήσει είτε με κανονική μεταγραφή ειτε με δανεισμό από τη Σίτι.

Πρόκειται για την 4η μεταγραφή της ομάδας από το Μάντσεστερ, μετά τους Γιόσκο Γκβάρντιολ, Τζερεμί Ντουκού και Ματέο Κόβασιτς. Συνολικά οι μεταγραφές των πρωταθλητών Ευρώπης έχουν κοστίσει 291 εκατομμύρια. Από το κλαμπ έχουν φύγει οι Κόουλ Πάλμερ, Ιλκάι Γκουντογκάν, Ριάντ Μαχρέζ και Εμερίκ Λαπόρτ από αυτούς που είχαν σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του τρεμπλ. Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Ζοάο Κανσέλο, αλλά μένει να φανεί εάν θα είναι με κανονική μεταγραφή ή με δανεισμό, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της Μπαρτσελόνα. 

Ο Νούνιες μετακόμισε πέρυσι στο «Νησί» ερχόμενος από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για 45 εκατομμύρια ευρώ. Στην πρώτη του σεζόν στους «Λύκους» αγωνίστηκε σε 41 ματς έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ.