Χάαλαντ: «Είμαι 22 χρονών και ζω το όνειρό μου, παίζω στην ιδανική ομάδα για να συνεχίσω να βελτιώνομαι» (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Χάαλαντ: «Είμαι 22 χρονών και ζω το όνειρό μου, παίζω στην ιδανική ομάδα για να συνεχίσω να βελτιώνομαι» (vids)

Κώστας Τόπας 08:53 - 01.09.2023

O Έρλινγκ Χάαλαντ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στα 22 του κατάφερε να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της χρονιάς κι έθεσε τους στόχους που έχει με την Μάντσεστερ Σίτι από εδώ και πέρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης (31/08) διεξήχθη στο Μονακό η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League. Από την όλη διαδικασία ξεχώρισε φυσικά ο 6ος όμιλος στον οποίο θα τεθούν αντιμέτωπες οι Παρί Σεν Ζερμέν, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μίλαν και Νιούκαστλ. Πέρα από την κλήρωση όμως είχαμε και την απονομή των βραβείων για τους κορυφαίους της περασμένης σεζόν. Το βραβείο του καλύτερου παίκτη για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 κατέκτησε ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Εως τώρα ο Νορβηγός αστέρας έχει κατακτήσει το Champions League, την Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας και το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Επιπλέον, έχει κερδίσει το χρυσό παπούτσι στην Ευρώπη (53 γκολ), στο Champions League (12) και στην Premier League (36). Τον ανακήρυξαν παίκτη της χρονιάς στην Premier και τώρα στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εθεάθη γεμάτος ενέργεια και χωρίς να θέλει να αποχωριστεί το πρώτο του μεγάλο ατομικό τρόπαιο.

«Είμαι 22 χρονών και ζω ένα όνειρο, το όνειρό μου όταν ήμουν παιδί. Και μπορώ μόνο να πω ότι το απολαμβάνω πολύ. Αυτό το βραβείο με παρακινεί να συνεχίσω να εργάζομαι για να κατακτήσω περισσότερα τρόπαια και να κάνω άλλη μια υπέροχη σεζόν. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να το πετύχω», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Cyborg» των Πολιτών.

Στην ψηφοφορία, ο Νορβηγός επιθετικός επικράτησε ξεκάθαρα των δύο αντιπάλων του για να πάρει το βραβείο από τον Καρίμ Μπενζεμά. Συγκέντρωσε 352 ψήφους έναντι 227 για τον Μέσι και 225 για τον συμπαίκτη του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος ανέβηκε στο τελευταίο βάθρο για τρίτη φορά. Ο Γκούντογκαν αναδείχθηκε τέταρτος και ο Ρόντρι πέμπτος ολοκληρώνοντας με συντριπτική κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Χάαλαντ μίλησε για το πώς ήταν η μεταγραφή του στην Σίτι:

«Το να φτάσω σε μια ομάδα όπως η Σίτι του Γκουαρδιόλα δεν είναι εύκολο αφενός, γιατί δεν είχαν συνηθίσει να παίζουν με έναν επιθετικό σαν εμένα, αλλά η δουλειά μου είναι να βελτιώνομαι και προσαρμόζω. Ήταν μια πρόκληση γιατί η Σίτι δεν είναι απλώς μια άλλη ομάδα, αλλά δεν σημαίνει περισσότερη πίεση. Απολαμβάνω να είμαι εδώ και αυτόν τον ρόλο», ανέφερε ο Χάαλαντ.

Τέλος, ο Νορβηγός έδειξε ότι η φιλοδοξία του είναι εφάμιλλη με το σκοράρισμα του (53 γκολ σε 52 αγώνες) και έστειλε μήνυμα ξεκαθαρίζοντας ότι νιώθει πολύ άνετα στη Σίτι. «Είμαι νέος και έχω ακόμα πολλά πράγματα να βελτιώσω. Το ξέρω και μιλάω πολύ με τους προπονητές γι' αυτό. Αλλά είμαι στην ιδανική ομάδα, με τον Πεπ και όλο το τεχνικό του επιτελείο, για να βελτιωθώ και συνεχίζω να αναπτύσσω το παιχνίδι μου».