Τα έχει σαρώσει όλα ο Χάαλαντ στην Αγγλία, αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης της Premier League

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Intime

Τα έχει σαρώσει όλα ο Χάαλαντ στην Αγγλία, αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης της Premier League

Κώστας Τόπας 08:24 - 30.08.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίκτης της σεζόν 2022-23 στην Premier League στην τελετή απονομής των βρετανικών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήδη είχε κερδίσει το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν 2022-2023 της Premier League από δημοσιογράφους (FWA Footballer of the Year) και από την επίσημη διοργάνωση (Παίκτης της σεζόν στην Premier League). Τώρα, ο Νορβηγός έχει επίσης αναγνωριστεί από τους συναδέλφους του. Ο «Cyborg» των Πολιτών έλαβε τον περίφημο τίτλο του καλύτερου παίκτη PFA που απονέμεται από την Ένωση Βρετανών Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών το απόγευμα της Τρίτης (29/08).

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ διαδέχεται τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι που κέρδισε αυτό το τρόπαιο, μετά τις δύο στέψεις του Κέβιν Ντε Μπρόινε το 2020 και το 2021.

Σάκα, ο καλύτερος νέος

Την πρώτη του χρονιά στην Αγγλία, ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρήκε δίχτυα 36 φορές και κατέρριψε το ρεκόρ όλων των εποχών για γκολ σε μια σεζόν στην Premier League. Διακρίθηκε και με 8 ασίστ σε 35 συμμετοχές. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ανταγωνιστικός με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, αλλά και τους Τζον Στόουνς, Χάρι Κέιν, Μάρτιν Όντεγκαρντ και Μπουκάγιο Σάκα. Ο τελευταίος έλαβε τον τίτλο του καλύτερου νεαρού παίκτη της χρονιάς.

Παίκτης της σεζόν: Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)
Νέος παίκτης της σεζόν: Μπουκάγιο Σάκα (Αρσεναλl)
Ανδρική ομάδα All-Star: Ράμσντεϊλ- Τρίπιερ, Στόουνς, Ντίας, Σαλίμπα - Ντε Μπρόινε, Ροντρίγο, Όντεγκααρντ, Σάκα, Χάαλαντ, Κειν
Παίκτρια της σεζόν: Ρέιτσελ Ντέιλι (Άστον Βίλα)
Νεαρή Παίκτρια της σεζόν : Λόρεν Τζέιμς (Τσέλσι)
Γυναικεία All-Star Team: Ιρπς - Μπάτλ, Λε Τισιέρ, Γκρίγουντ, Ραφαέλε - Μάανουμ, Ρέιτεν, Χασεγκάβα, Ντάλι, Σο, Κερ