Ανακοίνωσε τον Άμραμπατ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σοφιάν Άμραμπατ- Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Ανακοίνωσε τον Άμραμπατ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τσιακλής 11:38 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 02.09.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σοφιάν Άμραμπατ με τη μορφή δανεισμού από τη Φιορεντίνα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του καλοκαιριού με τον Σοφιάν Άμραμπατ να είναι η νεότερη προσθήκη της. Ο Μαροκινός μέσος αποκτήθηκε από τη Φιορεντίνα με τη μορφή δανεισμού. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαχνε για ακόμα ένα αμυντικό μέσο και εκλεκτός του Έρικ Τεν Χαχ ήταν ο Σοφιάν Άμραμπατ της Φιορεντίνα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να προσθέσουν τελικά στο δυναμικό τους τον Μαροκινό μέσο και ανακοίνωσαν την απόκτηση του το βράδυ της Παρασκευής (01/09). Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο ομάδες συμφώνησαν για δανεισμό ενός έτους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγάζει από τα ταμεία της 10 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή αξίας 20+5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Άμραμπατ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Σοφιάν Άμραμπατ εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως δανεικός από την Φιορεντίνα μέχρι τον Ιούνιο του 2024»,

«Τώρα εκπροσωπώ το σύλλογο των ονείρων μου»

Ο 27χρονος παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είπε: «Είναι μεγάλη τιμή να γίνω παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χρειάστηκε να κάνω υπομονή για αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι κάποιος που πάντα ακούει την καρδιά του και τώρα εκπροσωπώ το σύλλογο των ονείρων μου. Είμαι παθιασμένος παίκτης. Θέλω να φέρω αυτή την ενέργεια στην ομάδα και θα κάνω τα πάντα σε κάθε ενέργεια που κάνω για την ομάδα». 

Ο Άμραμπατ μίλησε επίσης για τον Έρικ Τεν Χαχ με τον οποίο συνυπήρξε στο παρελθόν στην Ουτρέχτη. «Ξέρω ακριβώς πως αρέσει στον Έρικ Τεν Χαχ να δουελεύει και τι χρειάζεται από τους παίκτες του. Η προπόνηση και η καθοδήγησή του με εξέλιξαν τόσο πολύ ως παίκτη νωρίτερα στην καριέρα μου. Ξέρω ότι θα βοηθήσει να αναδείξω το καλύτερο από τις δυνατότητές μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να είναι επιτυχημένη αυτή τη σεζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.