Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Ντέκλαν Ράις

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Κώστας Τσιακλής 10:32 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 02.09.2023

Δείτε τις δέκα ακριβότερες μεταγραφές της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Η μεταγραφική περίοδος στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκε με αρκετές ομάδες να ξοδεύουν πολλά χρήματα όπως άλλωστε συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια. Πάμε να δούμε τις 10 ακριβότερες μεταγραφές μέχρι τώρα (αφού το παράθυρο στη Σαουδική Αραβία είναι ακόμα ανοικτό, όλα μπορούν να ανατραπούν).

Ντομινίκ Σομποζλάι

Στην 10η θέση βρίσκουμε τον Ντομινίκ Σομποζλάι της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» απέκτησαν τον Ούγγρο με 70 εκατομμύρια ευρώ από τη Λειψία στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης της μεσαίας γραμμής. Ο 22χρονος έχει αγωνιστεί ως βασικός και στα τρία πρώτα παιχνίδια της Λίβερπουλ και έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο στον Γιούργκεν Κλοπ όσο και στους οπαδούς της ομάδας.

Ράσμους Χόιλουντ

Μένουμε στην Αγγλία αφού στην 9η θέση είναι ο Ράσμους Χόιλουντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε το νεαρό ταλέντο της Δανίας με 75 εκατομμύρια ευρώ από την Αταλάντα. Ο 20χρονος επιθετικός δεν έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ακόμα λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Αυτό αναμένεται να συμβεί στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Άρσεναλ το απόγευμα της Κυριακής (03/09).

Κάι Χάβερτς

Στην 8η θέση των ακριβότερων μεταγραφών του καλοκαιριού είναι ο Κάι Χάβερτς. Ο Γερμανός αποχώρησε από την Τσέλσι ωστόσο συνεχίζει την καριέρα του στο Λονδίνο αφού τον αγόρασε η Άρσεναλ με επίσης 75 εκατομμύρια ευρώ. Ο 24χρονος αγωνίστηκε ως βασικός και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των «κανονιέρηδων» όμως για την ώρα δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με την απόδοση του. 

Νεϊμάρ

Η πρώτη μεταγραφή εκτός Αγγλίας βρίσκεται στην 7η θέση. Ο Νεϊμάρ αποχώρησε από την Παρί Σεν Ζερμέν και εντάχθηκε στο δυναμικό της Αλ Χιλάλ, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 90 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με τη νέα του ομάδα αφού παραμένει τραυματίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μισθός του μπορεί να φτάσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ!

Ράνταλ Κολό Μουανί

Ένα από τα σήριαλ του καλοκαιριού ήταν αυτό του Ράνταλ Κολό Μουανί. Ο Γάλλος επιθετικός τράβηξε από νωρίς το βλέμμα της Παρί Σεν Ζερμέν που τελικά κατάφερε να τον αποκτήσει την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Οι Παριζιάνοι για να πείσουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League) χρειάστηκε να βγάλουν από τα ταμεία τους 90 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Γιόσκο Γκβάρντιολ

Η Μάντσεστερ Σίτι φημίζεται για τα μεγάλα ποσά που ξοδεύει στην άμυνα και έτσι ισόβαθμο στην 5η θέση βρίσκουμε τον Γιόσκο Γκβάρντιολ. Ο Κροάτης κεντρικόυς αμυντικός αποκτήθηκε από τη Λειψία με 90 εκατομμύρια ευρώ. Ο 21χρονος αποτελεί ακόμα ένα όπλο στη φαρέτρα του Πεπ Γκουαρδιόλα και έχει ήδη αγωνιστεί σε τέσσερις αναμετρήσεις των «σίτιζεν».

Χάρι Κέιν

Ο άνθρωπος που μας απασχόλησε περισσότερο αυτό το καλοκαίρι μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται στην 4η θέση των ακριβότερων μεταγραφών φέτος. Ο λόγος για τον Χάρι Κέιν που πλέον αγωνίζεται στη Bundesliga με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, η οποία για να τον αποκτήσει δαπάνησε 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό μάλιστα ενδεχομένως να αυξηθεί λόγω των μπόνους. Ο Κέιν ξεκίνησε δυναμικά με τη νέα του ομάδα μετράει τρία γκολ και μια ασίστ σε τρεις συμμετοχές.

Τζουντ Μπέλιγχαμ

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Τζουντ Μπέλιγχαμ που τράβηξε τα βλέμματα κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Τελικά αυτή που τον απέκτησε ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που ξόδεψε 103 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τα επιπρόσθετα μπόνους. Ο Άγγλος μέσος κλέβει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής αφού έχει σημειώσει τέσσερα γκολ και μια ασίστ στα πρώτα του τρία ματς με τους «μερένγκες».

Μόισες Καϊσέδο - Ντέκλαν Ράις

Η πρώτη θέση μοιράζεται στα δύο. Εκεί είναι οι Μόισες Καϊσέδο και Ντέκλαν Ράις. Η μεταγραφή του πρώτου εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού Λίβερπουλ και Τσέλσι μονομάχησαν για την υπογραφή του. Τελικά ο μέσος από το Εκουαδόρ επέλεξε τους «μπλε» που χρειάστηκε να πληρώσουν 116 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό φυσικά ενδέχεται να αυξηθεί μετά την προσθήκη των επιπρόσθετων μπόνους.

Από την άλλη πολύ πιο απλά ήταν τα πράγματα στην υπόθεση του Ντέκλαν Ράις. Ο 24χρονος άσος εντάχθηκε στην Άρσεναλ, η οποία επίσης ξόδεψε 116 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τα μπόνους. Ο Ράις μετράει ήδη τέσσερις εμφανίσεις με τη φανέλα των «κανονιέρηδων».