Και επίσημα «κόκκινος» ο Γκράβενπερχ

Ράιαν Γκράβενμπερχ

i

©LiverpoolFC

Και επίσημα «κόκκινος» ο Γκράβενπερχ

Κώστας Τσιακλής 08:42 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 02.09.2023

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ράιαν Γκράβενμπερχ από τη Μπάγερν Μονάχου.

Η Λίβερπουλ προχώρησε στην τέταρτη καλοκαιρινή μεταγραφή της ανακοινώνοντας ακόμα ένα παίκτη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι «κόκκινοι» λοιπόν έβγαλαν από τα ταμεία τους 40+5 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησαν τον Ράιαν Γκράβενμπερχ από τη Μπάγερν Μονάχου.

Το μεταγραφικό παράθυρο στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής (01/09) και όπως ήταν δεδομένο ολοκληρώθηκαν αρκετές προσθήκες της τελευταίας στιγμής. Μια από τις ομάδες που ενισχύθηκαν περαιτέρω ήταν και η Λίβερπουλ.

Όπως ήταν γνωστό από τις αρχές του καλοκαιριού η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα έψαχνε για ένα ολικό rebuild στη μεσαία γραμμή. Οι «κόκκκινοι» απέκτησαν τους Αλέξις ΜακΆλιστερ, Ντομινίκ Σομποζλάι και Έντο ενώ πλέον κάτοικος Άνφιλντ είναι και ο Ράιαν Γκράβενμπερχ που ανακοινώθηκε και επίσημα από το σύλλογο. 

Η Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει χρειάστηκε να πληρώσει στη Μπάγερν Μονάχου αρχικά 40 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία θα προστεθούν ακόμα πέντε εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή των μπόνους. Η μεταγραφή είχε και το δράμα της αφού μετά το «ναυάγιο» της απόκτησης του Ζοάο Παλίνια από τους «Βαυαρούς» υπήρχαν φόβοι πως θα χαλούσε η συμφωνία με τη Λίβερπουλ, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκράβενμπερχ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2028. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι επιτέλους εδώ»

Ο 21χρονος παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Λίβερπουλ και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η συμφωνία και είμαι επιτέλους εδώ. Αν το δεις απ' έξω, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Επίσης οι φίλαθλοι, το γήπεδο, νομίζω ότι είναι κορυφαία. Γι' αυτό (ήταν ο σωστός σύλλογος). Ανυπομονώ πραγματικά να βρίσκομαι στο Άνφιλντ και ανυπομονώ να ακούσω το τραγούδι You'll Never Walk Alone. Τώρα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, και θα δώσω τα πάντα για αυτόν τον σύλλογο. Οι φιλοδοξίες μου είναι να κερδίσω τρόπαια. Για να γίνει αυτό, πρέπει να παίζουμε πολύ και να τους δείξουμε ποιοι είμαστε και ποιος είμαι εγώ».

Ο Γκράβενμπερχ αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Άγιαξ, εκεί όπου έκτισε και το όνομα του. Με τον «αίαντα» είχε καταγράψει 103 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 12 γκολ και 13 ασίστ. Το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από τη Μπάγερν με 18,5 εκατομμύρια ευρώ και στη μοναδική του χρονιά είχε ένα γκολ και μια ασίστ σε 34 εμφανίσεις.