Ανακοίνωσε τον Ταβάρες η Νότιγχαμ

Νούνο Ταβάρες

Ανακοίνωσε τον Ταβάρες η Νότιγχαμ

Ιάσονας Τσίλης 14:19 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 01.09.2023

Την απόκτηση του Νούνο Ταβάρες από την Άρσεναλ γνωστοποίησε η Νότιγχαμ Φόρεστ με επίσημη ανακοίνωση της.

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, η Νότιγχαμ Φόρεστ, προχώρησε στην απόκτηση του Νούνο Ταβάρες από τους «κανονιέρηδες».

Ο 23χρονος αμυντικός αγωνιζόταν πέρσι στη Μαρσέιγ, ως δανεικός από την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, έχοντας πολύ θετική παρουσία με 31 συμμετοχές και έξι γκολ.

Την αμέσως προηγούμενη χρονιά, φορούσε τη φανέλα της Άρσεναλ με 28 συμμετοχές. Η Νότιγχαμ ήθελε ενίσχυση στα μετόπισθεν και ο Ταβάρες φάνταζε η ιδανική επιλογή. Τελικά η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι γεγονός και η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νότιγχαμ Φόρεστ

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Νούνο Ταβάρες από την Άρσεναλ. Ο αμυντικός φτάνει στο Σίτι Γκράουντ με δανεισμό διάρκειας σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει μελλοντικές επιλογές. Ο Ταβάρες, 23 ετών, εντάσσεται στη Φόρεστ, έχοντας απολαύσει έναν εντυπωσιακό δανεισμό στη Γαλλία με τη Μαρσέιγ την περασμένη σεζόν, με τον μπακ να σκοράρει έξι γκολ σε 31 συμμετοχές στη Ligue 1».

«Γεννημένος στη Λισαβόνα, ο αμυντικός είχε παίξει με την Casa Pia και τη Sporting CP ως νεαρός πριν πάει στην Μπενφίκα το 2015, και πέρασε έξι χρόνια με τον σύλλογο πριν μετακομίσει στην Άρσεναλ το 2021. Ο Ταβάρες έχει παίξει έκτοτε 28 φορές για τους Gunners, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο σε μια νίκη 3-1 στην Premier League επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Απρίλιο του 2022».

«Έχοντας συμμετάσχει 16 φορές με την Πορτογαλία U21, ο Ταβάρες έκανε 39 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις για τη Μαρσέιγ την περασμένη σεζόν, παίζοντας το σύνολο των έξι αγώνων της φάσης των ομίλων στο UEFA Champions League». Ο Νούνο Ταβάρες, ο οποίος θα φορά το νούμερο 3 κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Τρέντσαϊντ, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Η Φόρεστ είναι ένας ιστορικός σύλλογος που κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά κύπελλα και το να είμαι μέρος του με κάνει πραγματικά χαρούμενο».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στην Premier League, καθώς είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και είμαι ευγνώμων στη Φόρεστ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία». Ο Chief Football Officer της Φόρεστ, Ρος Γουίλσον, πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Νούνο στον σύλλογο σήμερα. Ξέρω πόσο αποφασισμένος είναι να τα πάει καλά εδώ και το προσωπικό μας ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του».