Ανακοίνωσε τον Μπαλογκούν η Μονακό - Το μεγάλο ποσό που θα λάβει η Άρσεναλ

Φολαρίν Μπαλογκούν

i

©Monaco

Ανακοίνωσε τον Μπαλογκούν η Μονακό - Το μεγάλο ποσό που θα λάβει η Άρσεναλ

Κώστας Τσιακλής 21:58 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:58 - 30.08.2023

Η Μονακό ανακοίνωσε την απόκτηση του Φολαρίν Μπαλογκούν από την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» θα βάλουν στα ταμεία τους ένα σημαντικό ποσό.

Η Μονακό ολοκλήρωσε μια σπουδαία μεταγραφή αφού ανακοίνωσε την απόκτηση του Φολαρίν Μπαλογκούν από την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» θα βάλουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία τους καθώς θα λάβουν 40 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Η Μονακό έψαχνε για ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης και απέκτησε έναν από τους παίκτες που τράβηξαν τα βλέμματα στην περσινή Ligue 1. Ο λόγος για τον Φολαρίν Μπαλογκούν που μεταγράφηκε από την Άρσεναλ. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «κανονιέρηδες» θα λάβουν άμεσα 30 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα πάρουν ακόμα δέκα εκατομμύρια με τη μορφή των μπόνους. Επίσης η Άρσεναλ θα διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 20%.

Η ανακοίνωση της Μονακό για τη μεταγραφή του Μπαλογκούν αναφέρει τα εξής: «Η Μονακό είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άφιξη του επιθετικού Φολαρίν Μπαλογκούν από την Άρσεναλ. Ο 22χρονος Αμερικανός διεθνής υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε χρόνια και θα ανήκει στη Μονακό μέχρι τον Ιούνιο του 2028».

Ο Μπαλογκούν αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Άρσεναλ ωστόσο με την πρώτη ομάδα κατέγραψε μόλις δέκα συμμετοχές (δύο γκολ και μια ασίστ). Την περσινή σεζόν ο Γάλλος είχε δοθεί δανεικός στη Ρέιμς και πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά αφού μέτρησε 22 γκολ και τρεις ασίστ σε 39 εμφανίσεις. Αυτή είναι η πέμπτη φετινή μεταγραφή για τους Γάλλου. Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι ανακοινώθηκαν οι Ντένις Ζακάρια, Μοχάμεντ Σαλισού, Ουίλφριντ Σινγκό και Φίλιπ Κόχν.