Τί έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων το Σαββατοκύριακο

Μπράιτον

i

© prtscr

Τί έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων το Σαββατοκύριακο

Ορέστης Καδδάς 10:18 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 04.09.2023

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στο Europa και στο Conference League με πολλές από αυτές να μην καταφέρνουν να πάρουν θετικά αποτελέσματα.

Γεμάτο με αγωνιστική δράση ήταν το Παρασκευοσαββατοκύριακο που μας πέρασε και οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα βρήκαν στην πλειονότητά τους «σκούρα» με αρκετές από αυτές βέβαια να έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα μιας και έπαιζαν και μεσοβδόμαδα για τα προκριματικά του Europa και του Conference League.

Η ΑΕΚ έχει όμιλο «φωτιά» αλλά τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις αντιπάλους της ακόμα δεν έχουν βρει τα πατήματά τους. Ο Ολυμπιακός χαμογελάει με την ήττα της Φράιμπουργκ και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ βλέπoυν ότι τα φαβορί των ομίλων τους δεν βρίσκονται για την ώρα σε καλή κατάσταση.

Αντίπαλοι ΑΕΚ:

Η Μπράιτον «πάτησε» τη Νιουκάστλ με 3-1 χάρη στο χατ τρικ του Έβαν Φέργκιουσον και έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα και πως είναι κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς.

Αντίθετα η Μαρσέιγ ακόμα ψάχνεται. Η ομάδα του Μαρθελίνο γνώρισε ένα ακόμα απογοητευτικό αποτέλεσμα, καθώς έμεινε στο 1-1 στην έδρα της 15ης Ναντ. Αυτό που κάνει πιο αρνητικό το αποτέλεσμα είναι το γεγονός πως οι Μασσαλοί έπαιζαν από το 8ο λεπτό με παίκτη παραπάνω και είχαν και το προβάδισμα, αλλά και έτσι δέχθηκαν γκολ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Άγιαξ. Η ομάδα του Άμστερνταμ έχει αλλάξει σε τεράστιο βαθμό το ρόστερ της και είναι φυσιολογικό να μην έχει βρει ακόμα συνοχή. Ντεμπούτο στο 0-0 με τη Φορτούνα Σιτάρντ έκανε και ο γνωστός από τα ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιόσιπ Σούταλο, που μάλιστα ήταν και ο αρχηγός του «Αίαντα». Ακόμα το πρώτο παιχνίδι ήταν και για τον Τσούμπα Άκπομ. Έτσι μετά από τρεις αγωνιστικές ο Άγιαξ παραμένει στα χαμηλά της βαθμολογίας (11ος) με 5 βαθμούς.

Αντίπαλοι Ολυμπιακού:

Όπως η Μπράιτον έτσι και η Γουέστ Χαμ έχουν ξεκινήσει πολύ καλά στην Premier League και φαντάζει επίσης το φαβορί στον όμιλο του Ολυμπιακού. Τα «Σφυριά» πήραν «διπλό» μέσα στη έδρα της νεοφώτιστης Λουτον με 2-1. Είναι αήττητη στην 4η θέση έχοντας ρίξει τριάρες στη Μπράιτον και στην Τσέλσι μάλιστα.

Η Φράιμπουργκ ίσως δέχτηκε την πιο ηχηρή «σφαλιάρα» από όλους τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων, καθώς διασύρθηκε με 5-0 στην έδρα της Στουτγκάρδης. H ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ είχε το απόλυτο στα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά η πεντάρα από την πρώην ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου την προσγείωσε απότομα και την άφησε στην 8η θέση.

Η Μπάτσκα Τόπολα είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αμελητέα ποσότητα και το δείχνει στο πρωτάθλημα της Σερβίας όπου βρίσκεται 1η μετά από έξι αγωνιστικές έχοντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Νίκησε και τη Ράντικ με 1-0 εκτός έδρας και ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν βλέπουν την πλάτη της. Σίγουρα στην Ευρώπη δεν εντυπωσίασε κόντρα στη Μπράγκα αλλά ο Ολυμπιακός όπως δεν υποτίμησε την Τσουκαρίτσκι έτσι δεν πρέπει να υποτιμήσει και την Μπάτσκα.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού:

Η Βιγιαρεάλ έχει ξεκινήσει απρόσμενα άσχημα στη La Liga και μετά από τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται στην 15η θέση με μόλις τρεις βαθμούς. Την Παρασκευή (1/9) έχασε και από την Κάντιθ με 3-1 ενώ έχασε και με τραυματισμό τον Σόρλοθ.

Η Ρεν είναι αήττητη στη Ligue 1, αλλά έχει τρεις σερί ισοπαλίες, που μετριάζουν κάπως αυτό το αήττητο. Τελευταία της ισοπαλία το 0-0 στην έδρα της Μπρεστ.

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ, Μακάμπι Χάιφα, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα νικώντας με 2-1 εκτός έδρας την Χάποελ Ιερουσαλήμ και έχοντας παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται στην 5η θέση μετά από ένα μόνο παιχνίδι.

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ:

Η Αίντραχτ Φρανκφούρτης αποδυναμώθηκε αρκετά, κυρίως μετά την πώληση του Κολό Μουανί στην Παρί Σεν Ζερμέν και ενώ είχε αρκετά ευνοϊκό ξεκίνημα στη Bundesliga έχει μόλις πέντε βαθμούς μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Στην ισοπαλία με 1-1 έμεινε με την Κολωνία εντός έδρας την Κυριακή (3/9) και βρίσκεται στην 10 θέση της βαθμολογίας.

Η Ελσίνκι ήρθε ισόπαλη στο ντέρμπι του φινλανδικού πρωταθλήματος μετά το 2-2 με τη δεύτερη Κουόπιο. Οι μόνιμοι πρωταθλητές Φινλανδίας βρίσκονται στην πρώτη θέση με 44 βαθμούς.

Δύσκολο ξεκίνημα για την Αμπερντίν, η οποία γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Χιμπέρνιαν μέσα στην έδρα της και έτσι βρίσκεται στην προτελευταία και 11η θέση έπειτα από τέσσερις αγώνες με μόλις δύο βαθμούς.