Ισόπαλη στο ντέρμπι και πρωτιά στην κανονική διάρκεια για την Ελσίνκι πριν τον ΠΑΟΚ (vid)

Ισόπαλη στο ντέρμπι και πρωτιά στην κανονική διάρκεια για την Ελσίνκι πριν τον ΠΑΟΚ (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 17:57 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 03.09.2023

Η Ελσίνκι ήρθε ισόπαλη 2-2 στο ντέρμπι κορυφής με την Κουόπιο. Κατέκτησε την πρώτη θέση, απέκτησε πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και περιμένει τον ΠΑΟΚ.

Η Ελσίνκι τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Φινλανδίας. 

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League, η οποία θα τον υποδεχθεί σε λίγες μέρες στην πρεμιέρα του ομίλου, φιλοξένησε τη δεύτερη Κουόπιο στο ντέρμπι κορυφής για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η Ελσίνκι, η οποία έχει να επικρατήσει εντός έδρας από το 2017 της μεγάλης της αντιπάλου, έμεινε κι αυτή τη φορά χωρίς νίκη. 

Οι δύο ομάδες ήρθαν 2-2, αλλά αυτός ο βαθμός έδωσε την πρωτιά στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ με 44 βαθμούς (13 νίκες, 7 ισοπαλίες, 2 ήττες ο απολογισμός), έναντι 43 της Κουόπιο και μαζί το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. 

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Conference League παρατάχθηκε με διάταξη 3-4-3. Στο τέρμα ήταν ο Μαένπαα και τριάδα στην άμυνα οι Τένχο, Τοϊβιο, Ραϊτάλα. Στα χαφ οι Πέλτολα, Λίνγκμαν, δεξί μπαχ χαφ ο Σοϊρι, αριστερό ο Ολίλα και τριάδα στην επίθεση οι Χόστικα (δεξιά), Κεσκίνεν (αριστερά), Ραντούλοβιτς (κορυφή).

Η Κουόπιο ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 14’ με τρομερό αριστερό σουτ του Βιτσέσκογκ.

Η Ελσίνκι, όμως, ανέβασε στροφές, πίεσε και ισοφάρισε στο 44’ με σουτ εντός περιοχής του Πέλτολα, έπειτα από πάσα του Ραντούλοβιτς.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 50’. Από ασίστ του Κέσκινεν ο Ραντούλοβιτς πέτυχε με πλασέ το 2-1.

Η Κουόπιο, όμως, απάντησε άμεσα. Στο 58’ ο Γένγκι εκτέλεσε με το δεξί εντός περιοχής, η μπάλα κόντρα στον Τοϊβιο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο νεαρός Έλληνας μέσος Γιώργος Κανελλόπουλος δεν ξεκίνησε για την Ελσίνκι. Μπήκε στο 82' κι έπαιξε στη μεσαία γραμμή.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ντεσπόντοφ! (gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:16 - 03.09.2023

Στη Θεσσαλονίκη ο Ντεσπόντοφ! (gallery)

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ έφτασε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Ελσίνκι (Τόνι Κορκεακούνας): Μαένπαα, Ολίλα (88' Ολουσάνια), Τοϊβιο, Χόστικα (68’ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς, Λίνγκμαν (82' Κανελλόπουλος), Πέλτολα, Τένχο, Κεσκίνεν (68’ Μπενίσαν), Ραϊτάλα, Σοϊρι (68’ Μπαντέ).