Το μεταγραφικό «μπαμ» με τον Μπερμπάτοφ και η τρομερή σύμπτωση με την έλευση του Ντεσπόντοφ

Μπερμπάτοφ - Ντεσπόντοφ

i

© Intime

Το μεταγραφικό «μπαμ» με τον Μπερμπάτοφ και η τρομερή σύμπτωση με την έλευση του Ντεσπόντοφ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ θα γίνει μόλις ο δεύτερος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ την πρωτιά έχει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, του οποίου η μεταγραφή έκλεισε ακριβώς την ίδια μέρα πριν από οκτώ χρόνια.

Μπορεί οι αγωνιστικές οι υποχρεώσεις για τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα κι Ευρώπη να έχουν ξεκινήσει για τα καλά, ωστόσο παράλληλα «τρέχουν» και οι μεταγραφικές εξελίξεις. Λίγες ώρες πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση του Δικεφάλου στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ για την τρίτη αγωνιστική της Super League, γνωστοποιήθηκε η συμφωνία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρά τις διαψεύσεις, είχε ψηλά στη λίστα τον Βούλγαρο εξτρέμ και τις τελευταίες ώρες κινήθηκε με αποφασιστικότητα, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει αισίως αυτήν την σπουδαία μεταγραφή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αθλητικός διευθυντής της Λουντογκόρετς νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός κινούνται για την απόκτηση του διεθνούς Βούλγαρου άσου και οι δηλώσεις του όπως φάνηκε είχαν βάση, αφού ο παίκτης καταλήγει στην Τούμπα. 

Ο Ντεσπόντοφ θα υπογράψει για 4 χρόνια, ενώ ο ΠΑΟΚ θα βγάλει από το ταμείο του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ. Ο ταλαντούχος ακραίος επιθετικός αναμένεται μάλιστα σήμερα Κυριακή (3/9) στη Θεσσαλονίκη για να τελειώσει τη μεταγραφή και φυσικά θα δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τα ματς των ομίλων του Conference League. 

Τον παίκτη είχε στο στόχαστρο και η Φενέρ και γι' αυτό οι Τούρκοι ανέφεραν ότι η Λουντογκόρετς θέλει 6 εκατ. ευρώ, ενώ μάλιστα υποστήριζαν ότι γι' αυτό το ποσό τα έχει βρει η ομάδα της Βουλγαρίας με τον Ολυμπιακό. Ο Ντεσπόντοφ, όμως, στο εξής θα φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η τρομερή σύμπτωση με το «μπαμ» του Μπερμπάτοφ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ θα γίνει μόλις ο δεύτερος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής που θα ντυθεί στα «ασπρόμαυρα», ενώ σε σχέση με τον πρώτο δημιουργήθηκε μία τρομερή σύμπτωση. Συγκεκριμένα, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2015 ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και την ίδια μέρα 8 χρόνια αργότερα, «έκλεισε» τον ποδοσφαιριστή της Λουντογκόρετς. 

Σε ότι αφορά τον Μπερμπάτοφ, η έλευση του Βούλγαρου σούπερ σταρ προκάλεσε τον αναμενόμενο... πανικό στη Θεσσαλονίκη, όμως στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνολικά μέτρησε 25 συμμετοχές, με απολογισμό πέντε γκολ και μία κόκκινη κάρτα. 

Πλέον, οκτώ χρόνια αργότερα ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να υποδεχτεί ακόμη έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή από τη Βουλγαρία, ο οποίος θα δώσει μία ποιοτική αναβάθμιση στο ρόστερ του συλλόγου.