Σπαλέτι: «Το γήπεδο ήταν δύσκολο - Αυτά μας οδήγησαν σε ένα κακό αποτέλεσμα»

Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

© PrtScr

Σπαλέτι: «Το γήπεδο ήταν δύσκολο - Αυτά μας οδήγησαν σε ένα κακό αποτέλεσμα»

Η Ιταλία δεν τα κατάφερε απέναντι στα Σκόπια (1-1), με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να θεωρεί πως το δύσκολο γήπεδο μείωσε αρκετά την ποιότητα του ματς.

Τα Σκόπια έμειναν στην ισοπαλία με την Ιταλία (1-1) και παρέμειναν στην 4η θέση του τρίτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 με τέσσερις βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι απέχει τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Ουκρανία (θέση που δίνει τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024).

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία νωρίς για να προηγηθούν στο ματς με τον Σάντρο Τονάλι. Ο παίκτης της Νιούκαστλ επιχείρησε ένα σουτ από την άκρη της περιοχής, όμως η μπάλα χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Ντιμιτριέφσκι.

Στο 47ο λεπτό η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι άνοιξε το σκορ με τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Οι Σκοπιανοί πίεσαν καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ένις Μπάρντι, ο οποίος με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λουτσιάνο Σπαλέτι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει την «σκουάντρα ατζούρα» στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη λήξη του ματς απέναντι στα Σκόπια, ο Ιταλός προπονητής στάθηκε στο γήπεδο, το οποίο ήταν δύσκολο και μείωσε την ποιότητα του αγώνα.

H Eθνική απέδωσε φόρο τιμής για τον αδικοχαμένο Μιχάλη έξω από την Opap Arena
EURO

20:15 - 09.09.2023

H Eθνική απέδωσε φόρο τιμής για τον αδικοχαμένο Μιχάλη έξω από την Opap Arena

Την μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη τίμησε η Εθνική ομάδα, αφού αντιπροσωπία ποδοσφαιριστών και μελών του τεχνικού επιτελίου, βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη και άφησαν λουλούδια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός:

«Προσπαθήσαμε να παίξουμε με σεβασμό στον τρόπο του παιχνιδιού μας. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα, γιατί δεν ήμασταν πολύ καλοί στο να πλησιάσουμε την αμυντική γραμμή του αντιπάλου. Το γήπεδο ήταν δύσκολο και αυτό μείωσε αρκετά την ποιότητα του αγώνα. Κέρδιζαν συχνά την μπάλα εκμεταλλευόμενοι την κακή ανάκτηση από πλευράς μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να σουτάρουν από απόσταση ή να επωφεληθούν από ελεύθερα λακτίσματα. Κι αυτά, οδήγησαν σε ένα κακό αποτέλεσμα, γιατί θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Ωστόσο, είναι ένα καλό ματς που θα μας χρησιμεύσει ως βάση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».