Στην Ιταλία οι οπαδοί της Φότζια έκαψαν το γήπεδο αντίπαλης ομάδας μετά από ήττα (vids)

Το γήπεδο της Τάραντα

i

PrtScr

Στην Ιταλία οι οπαδοί της Φότζια έκαψαν το γήπεδο αντίπαλης ομάδας μετά από ήττα (vids)

Κώστας Τόπας 09:34 - 08.09.2023

Φωτιά έβαλαν στο γήπεδο οι οπαδοί της Φότζια, μετά την ήττα της ομάδας τους με 2-0 από την Τάραντα στο ιταλικό πρωτάθλημα της Serie C.

Η Τάραντα, μια από τις ομάδες της ιταλικής Serie C, φιλοξένησε τη Φότζια την πρώτη εβδομάδα της σεζόν. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τον αγώνα με 2-0. Ενα αποτέλεσμα το οποίο δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς των φιλοξενουμένων, με αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα να βάλουν φωτιά στο γήπεδο «Erasmo Iacovone», όπου διεξήχθη η αναμέτρηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται, ενώ το γήπεδο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Οπως αναφέρεται στην Ιταλία, περίπου 250 οπαδοί της Φότζια άρχισαν να πετούν πέτρες στα πυροσβεστικά οχήματα που έφτασαν στο γήπεδο για να σβήσουν τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, καπνογόνα που έπεσαν σε πλαστικά και εύφλεκτα υλικά ήταν αυτά που προκάλεσαν τη φωτιά.

Η διοργανώτρια αρχή αναμένεται να προβεί σε «σκληρές» τιμωρίες για ένα τέτοιο γεγονός, που χάλασε την πρεμιέρα της τρίτης κατηγορίας πρωταθλήματος στην Ιταλία.