Η Νάπολι προσπαθεί να «φρενάρει» την πρόσληψη του Σπαλέτι στην Εθνική Ιταλίας

Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

© PrtScr

Η Νάπολι προσπαθεί να «φρενάρει» την πρόσληψη του Σπαλέτι στην Εθνική Ιταλίας

Σε «ναυάγιο» είναι πολύ πιθανό να καταλήξει η πρόσληψη του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας, καθώς η Νάπολι απαίτησε από την ομοσπονδία να καταβληθεί η συμφωνημένη ρήτρα αποδέσμευσής του.

Μπορεί τις τελευταίες ώρες η πρόσληψη του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας να θεωρούνταν δεδομένη, ωστόσο η Νάπολι δεν είχε πει την... τελευταία της κουβέντα.

Συγκεκριμένα, οι παρτενοπέι προσπαθούν να «φρενάρουν» τη μετακίνηση του Ιταλού τεχνικού στην «σκουάντρα ατζούρα», διότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταβληθεί η συμφωνημένη (από Νάπολι και Σπαλέτι) ρήτρα αποδέσμευσής του. Έτσι, η ομοσπονδία της γειτονικής χώρας είναι υποχρεωμένη να πληρώσει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας την ανάλογη ρήτρα, με σκοπό να ολοκληρωθεί αισίως το deal και ο Σπαλέτι να αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

«Ζήτησα εγγυήσεις για το σεβασμό αυτής της χρονιάς αγρανάπαυσης βάζοντας μία σχετική ρήτρα. Εάν η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Ιταλίας αποφασίζει να προσλάβει τον Σπαλέτι θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα. Είναι ζήτημα αρχών, το ιταλικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να ξεφύγει από τον ερασιτεχνισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος φάνηκε... απόλυτος.

Το ξαφνικό «τέλος» του Μαντσίνι

Σαν «βόμβα» από το πουθενά έσκασε η αποχώρηση του Μαντσίνι από τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας. Ο 58χρονος τεχνικός δήλωσε παραίτηση το βράδυ του Σαββάτου (12/8), με την Ομοσπονδία να την κάνει αποδεκτή. Να θυμίσουμε πως ο Μαντσίνι ανέλαβε την Εθνική Ιταλίας το 2018 και την οδήγησε στην κατάκτηση του EURO 2021, ωστόσο ο σοκαριστικός αποκλεισμός της ομάδας από τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ, έφερε την αναμενόμενη... γκρίνια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι έλαβε γνώση της παραίτησης του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, η οποία ελήφθη χθες αργά το βράδυ. 

Έτσι, κλείνει μια σημαντική σελίδα στην ιστορία των Ατζούρι, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και ολοκληρώθηκε με τον τελικό του Nations League 2023 και, ενδιάμεσα, με την κατάκτηση του Euro 2020, έναν θρίαμβο που κατακτήθηκε από μια ομάδα στην οποία όλα τα άτομα ήξεραν να γίνονται ομάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αναμετρήσεις για τα προκριματικά του UEFA Euro 2024 (10 και 12 Σεπτεμβρίου με Βόρεια Μακεδονία και Ουκρανία), η FIGC θα κοινοποιήσει το όνομα του νέου εθνικού προπονητή τις επόμενες ημέρες».