Κρούση της Αλ Χιλάλ για Όσιμεν

Κρούση της Αλ Χιλάλ για Όσιμεν

Ιάσονας Τσίλης 00:10 - 09.08.2023

Τον Βίκτορ Όσιμεν έχει βάλει στο στόχαστρο της η Αλ Χιλάλ, προφέροντας του μυθικό συμβόλαιο!

Η... επιδρομή των Αράβων στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται, με την Αλ Χιλάλ να στοχεύει στην πέμπτη της μεταγραφή από τη Γηραιά Ήπειρο.

Μετά την απόκτηση των Καλιντού Κουλιμπαλί, Ρούμπεν Νέβες, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς και Μάλκομ, επιθυμεί να κάνει δικό της και τον Βίκτορ Όσιμεν. Η πρόταση της είναι άκρως δελεαστική, με την ομάδα να δίνει 200 εκατομμύρια ευρώ για πέντε χρόνια στο Νιγηριανό επιθετικό.

Άλλωστε, ο Όσιμεν ήταν ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της Νάπολι στην περσινή της πορεία προς το Σκουντέτο. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Serie A, με 26 γκολ σε 32 παιχνίδια και συνέθεσε ένα αχτύπητο δίδυμο μαζί με τον Κβίτσα Κβαρατσκέλια, οδηγώντας τους «παρτενοπέι» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια.

Μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το χρυσό γκολ απέναντι στην Ουντινέζε, στο εκτός έδρας 1-1 της Νάπολι την 33η αγωνιστική, εξασφαλίζοντας την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Το όνομα του είχε ακουστεί, έστω και ανεπίσημα για ομάδες της Premier League, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ να εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Ο ίδιος, είχε δηλώσει στο τέλος της περασμένης σεζόν ότι όνειρο του είναι να παίξει στην Premier League και ότι προτιμάει μια τέτοια εξέλιξη, απ' το να αγωνιστεί για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου ή της Παρί Σεν Ζερμέν.

Συνολικά στην καριέρα του, έχει πετύχει 97 γκολ σε 191 αγώνες, 59 εκ των οποίων με τη φανέλα της Νάπολι. Με ενδεχόμενη απόκτηση του, η Αλ Χιλάλ θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες της να κατακτήσει την Saudi Pro league, αποκτώντας έναν απ' τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο.