Στραβοπάτησε στα Σκόπια η Ιταλία - Έσωσε το βαθμό στις καθυστερήσεις το Κόσοβο
i

©Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images

Στραβοπάτησε στα Σκόπια η Ιταλία - Έσωσε το βαθμό στις καθυστερήσεις το Κόσοβο

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:47 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 09.09.2023

Η Ιταλία δεν τα κατάφερε απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία και έφερε ισοπαλία με 1-1, ενώ την ίδια ώρα το Κόσοβο πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Ελβετία στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Η Βόρεια Μακεδονία έφερε ισοπαλία με την Ιταλία 1-1 και παρέμεινε στην 4η θέση του τρίτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 με 4 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι απέχει τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Ουκρανία (θέση που δίνει τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024). 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο ματς με τον Σάντρο Τονάλι. Ο παίκτης της Νιούκαστλ επιχείρησε ένα σουτ από την άκρη της περιοχής, όμως η μπάλα χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Ντιμιτριέφσκι

Στο 47ο λεπτό η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι άνοιξε το σκορ με τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Οι Σκοπιανοί πίεσαν καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ένις Μπάρντι, ο οποίος με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. 

Χάρη στο γκολ του Μουρίκι στις καθυστερήσεις, το Κόσοβο έφερε ισοπαλία εντός έδρας κόντρα στην Ελβετία με 2-2 και ανέβηκε στη 4η θέση του ένατου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 με 4 βαθμούς. 

Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 9ο λεπτό είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Σερντάν Σακίρι. Ο Ελβετός εξτρέμ μπήκε στη μεγάλη περιοχή για να πάρει μια πάσα, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Άρο Μούριτς μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα η Ελβετία πήρε το προβάδισμα, χάρη στο καταπληκτικό σουτ του Ρέμο Φρόιλερ

Στο 27ο λεπτό το Κόσοβο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Βεντάτ Μουρίτσι σπατάλησε μια καλή σέντρα που έγινε από τα πλάγια της περιοχής, έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά κοντά από το σημείο του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σόμερ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 για τους Ελβετούς

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι τιμώρησαν την άμυνα των Ελβετών και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 65ο λεπτό ο Μουρίτσι αξιοποίησε την σέντρα του Ράζιτσα και εκείνος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 για το Κόσοβο. Στο 79ο λεπτό η Ελβετία πήρε εκ νέου προβάδισμα στο ματς με τον Ρέμο Φρόιλερ, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Μουρίτσι.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας: 

Αζερμπαϊτζάν - Βέλγιο 0-1

Ανδόρα - Λευκορωσία 0-0 

Εσθονία - Σουηδία 0-5

Ουκρανία - Αγγλία 1-1

Ρουμανία - Ισραήλ 1-1 

Βόρεια Μακεδονία - Ιταλία 1-1 

Κόσοβο - Ελβετία 2-2