Ο αποχαιρετισμός του Πογέτ στην Εθνική – «Δεν ξέρω τι θα γίνει, για πάντα υποστηρικτής της Ελλάδας»

Ο αποχαιρετισμός του Πογέτ στην Εθνική – «Δεν ξέρω τι θα γίνει, για πάντα υποστηρικτής της Ελλάδας»

Γιώργος Σακελλαρίου 21:14 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:17 - 01.04.2024

Το συμβόλαιο του Γκουστάβο Πογέτ με την ΕΠΟ ολοκληρώθηκε την Κυριακή και ο Ουρουγουανός τεχνικός αποχαιρέτησε με ανάρτηση στα social media την Εθνική Ελλάδας.

Ο Γκουστάβο Πογέτ τυπικά αποτελεί παρελθόν για την Εθνική ομάδα.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο Euro 2024 στη Γερμανία, αφού αποκλείστηκε στον τελικό των playoffs του Nations League από τη Γεωργία, στη διαδικασία των πέναλτι.

Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού τεχνικού έληξε την Κυριακή 31 Μαρτίου και πλέον ο ίδιος είναι σε αναζήτηση ομάδας, με την ομοσπονδία της Ιρλανδίας για ν’ αναλάβει την εθνική τους, να είναι σε επαφές μαζί του. Φυσικά, από την ΕΠΟ μετά τον αποκλεισμό δεν φάνηκε και καμία διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία, ενώ όλα δείχνουν ότι η απόφαση για τον διάδοχή του, θα ληφθεί από τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, μετά τις εκλογές που θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Ο Πογέτ αποχαιρέτισε την Εθνική με ανάρτησή του στα social media. Ο Ουρουγουανός προπονητής άφησε ανοιχτό παράθυρο για την παραμονή, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Μετά από δύο φανταστικά χρόνια, το προπονητικό επιτελείο κι εγώ φτάσαμε, χθες, στο τέλος των συμβολαίων μας.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά αν αυτό ήταν το τέλος του ταξιδιού μας μαζί, δεν μπορώ να φύγω χωρίς να μοιραστώ την ευγνωμοσύνη μου.

Η εργασία και η εκπροσώπηση της Εθνικής Ελλάδας υπήρξε απόλυτη τιμή και χαρά.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν (προσωπικό ΕΠΟ, ιατρικό τιμ, φροντιστές) και που στήριξαν την ομάδα κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Το πάθος των οπαδών σε αυτή τη χώρα είναι ασύγκριτο.

Φυσικά, θα ήθελα να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλους και κάθε παίκτη. Η αφοσίωσή σας και το ταλέντο σας αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας μας τα τελευταία δύο χρόνια και δεν θα αφήσουμε το πέναλτι αυτής της εβδομάδας να επισκιάσει την απίστευτη πρόοδο που έχουμε πετύχει μαζί.

Μπαλτάκος: «Δεν βιαζόμαστε για τον προπονητή της Εθνικής - Οτιδήποτε γράφεται είναι σκέψεις δημοσιογράφων ή τρίτων»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

13:51 - 31.03.2024

Μπαλτάκος: «Δεν βιαζόμαστε για τον προπονητή της Εθνικής - Οτιδήποτε γράφεται είναι σκέψεις δημοσιογράφων ή τρίτων»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής, για τον Γκουστάβο Πογέτ, αλλά και τις εκλογές στην ΕΠΟ.

Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με μια τόσο εξαιρετική ομάδα παικτών που είναι τόσο ποιοτική εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον, αν συνεχίσουμε μαζί ή όχι, αλλά ένα είναι σίγουρο, θα είμαι για πάντα υποστηρικτής της Ελλάδας».