Η Ελλάδα μπορεί να βρει αντίπαλό της τον Γκουστάβο Πογέτ σε λίγους μήνες!

Η Ελλάδα μπορεί να βρει αντίπαλό της τον Γκουστάβο Πογέτ σε λίγους μήνες!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:08 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 27.03.2024

Η Εθνική ομάδα είναι σε αναζήτηση του διαδόχου του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος εμφανίζεται και πάλι φαβορί για την εθνική Ιρλανδίας. Την συγκεκριμένη ομάδα θ’ αντιμετωπίσει η Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για το Nations League.

Το συμβόλαιό του Γκουστάβο Πογέτ λήγει στο τέλος του μήνα και η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία βρίσκεται ουσιαστικά σε αναζήτηση προπονητή.

Η Εθνική απέτυχε να πάει στο Euro 2024 και πλέον στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό. Ασφαλώς και δεν είναι το πιο απλό έργο που θα μπορούσε να έχει. Στον όμιλο του Nations League θα έχει το μεγαθήριο που λέγεται Αγγλία και τη Φινλανδία με την Ιρλανδία. Το θετικό είναι ότι η Αγγλία αναμένεται να πάρει το εισιτήριο από τα προκριματικά, οπότε η Εθνική θα ελπίζει να πάρει τη θέση της στα playoffs του επόμενου Nations League.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν γνωστό ότι ο Γκουστάβο Πογέτ βρίσκεται στη λίστα της εθνικής Ιρλανδίας. Μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία τα σενάρια στα βρετανικά ΜΜΕ φούντωσαν και ο Ουρουγουανός τεχνικός θεωρείται ακόμα το φαβορί για ν’ αναλάβει την Ιρλανδία, ενώ ο ίδιος στο παρελθόν είχε δηλώσει θετικός.

Στα ΜΜΕ της Βρετανίας αναφέρεται: «Ο Πογιέτ παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα της Ιρλανδίας. Κέρδισε επαίνους στην Ελλάδα, γιατί έκανε μια ομάδα που είχε κακές επιδόσεις να πάει στα playoffs του Nations League, αλλά δέχεται πυρά έπειτα από τον αποκλεισμό από τη Γεωργία στα πέναλτι.

Το συμβόλαιό του με την ελληνική ομοσπονδία ολοκληρώνεται επίσημα την Κυριακή και παρά τις επαφές με την ομοσπονδία της Ιρλανδίας, αρνήθηκε να συζητήσει τα σχέδιά του. Δεν θεωρείται πιθανό, πάντως, η ελληνική ομοσπονδία να του προσφέρει νέο deal».

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο Πογέτ αναλάβει την Ιρλανδία, τότε θα τεθεί αντιμέτωπος της Ελλάδας σε λιγότερο από έξι μήνες. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα στις 7 Σεπτεμβρίου για το επόμενο Nations League θα φιλοξενήσει τη Φινλανδία και στις 10 του μήνα θα παίξει εκτός με την Ιρλανδία.

Το δεύτερο ματς με τους Ιρλανδούς, στην Αθήνα, τους οποίους αντιμετώπισε η Ελλάδα και στα προκριματικά του Euro και τους νίκησε εντός – εκτός, θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Πογέτ να θυμίσουμε ότι μετά το ματς με τη Γεωργία σχολίασε: «Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, οι παίκτες είναι καθηλωμένοι μετά τον αποκλεισμό. Δεν είχαμε τύχη τα τελευταία δύο χρόνια, ούτε καν στην κλήρωση. Οι παίκτες μου έκαναν τα πάντα, ότι μπορούσαν. Σε δύο ματς δεν δεχθήκαμε γκολ και με κάποιο τρόπο μείναμε εκτός Euro. Oι ποδοσφαιριστές έκαναν ότι ζητήσαμε. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά ματς δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους παίκτες. Οι τέσσερεις αλλαγές ήταν αναγκαστικές».

Για την επόμενη μέρα: «Για μένα ήταν προνόμιο που βρέθηκα σε αυτή την ομάδα, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα για το μέλλον».

Για το δικό του μέλλον: «Πέντε μέρες ακόμα! Δεν είναι στιγμή τώρα να το συζητήσουμε, είναι στιγμή να αναλύσουμε τι συνέβη απόψε».

Για το αν είναι η πιο δύσκολη στιγμή της παρουσίας του: «Είναι δύσκολο γιατί υπάρχει θλίψη. Όταν κάνεις μία τέτοια προσπάθεια, μετά είναι μία δύσκολη στιγμή»

Για το πως γεγονός πως μίλησε με τον Μπακασέτα μετά το χαμένο πέναλτι: «Ήμουν έτσι μετά γιατί εκείνος μας έφερε εδώ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως είναι ο Τάσος μέσα αυτή τη στιγμή. Προσπάθησα να τον παρηγορήσω. Ο προπονητής έχει την ευθύνη».

Για το συμβόλαιό του: «Ήταν ένα προνόμιο η παρουσία μου εδώ. Το πως με αντιμετώπιζαν στον δρόμο, το πόσο με στήριξαν εντός της ομάδας. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και να δούμε την επόμενη ημέρα».