Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα έπαιξε ματς πρόκρισης στη Γεωργία για τα τελικά του Euro
i

©intime

Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα έπαιξε ματς πρόκρισης στη Γεωργία για τα τελικά του Euro

Δημήτρης Χούπης 18:21 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 22.03.2024

Η Εθνική θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Γεωργία στην Τιφλίδα για να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024. Μόνο που αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η «γαλανόλευκη» θα ταξιδέψει στη συγκεκριμένη τοποθεσία για να πάρει την πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα ματς μακριά από το... όνειρο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε πάρτι κόντρα στο Καζακστάν το βράδυ της Πέμπτης (21/3), νικώντας με το εμφατικό 5-0. Το εντυπωσιακό στον αγώνα ήταν ότι οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ σκόραραν τέσσερα γκολ πριν το ημίχρονο, με την αρχή να την κάνει ο Τάσος Μπακασέτας στο 9ο λεπτό από τα έντεκα βήματα.

Το δεύτερο τέρμα το έβαλε ο Δημήτρης Πέλκας, ενώ τα άλλα δύο τα πέτυχαν οι Ιωαννίδης και Κουρμπέλης. Το τελικό 5-0 το διαμόρφωσε ο Ταπάλοφ με αυτογκόλ. Κάπως έτσι η Εθνική μας ομάδα έχει ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία στην Τιφλίδα το απόγευμα της Τρίτης (26/3, 19:00) για να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Η ομάδα του Γουιλί Σανιόλ από τη μεριά της νίκησε το Λουξεμβούργο με 2-0 και προκρίθηκε για δεύτερη σερί φορά σε τελικό playoffs.

Αυτή όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα ταξιδέψει στην Τιφλίδα για να πάρει την πρόκριση στα τελικά του Euro. Συγκεκριμένα πάμε πίσω στις 11 Νοεμβρίου του 2011, όταν η τότε ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήθελε νίκη και ισοπαλία κόντρα στη Γεωργία για να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Η «γαλανόλευκη» είχε νικήσει την Κροατία με 2-0 μία αγωνιστική πριν, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κάπως έτσι ταξίδεψε στη Γεωργία για να πάρει είτε την ισοπαλία είτε τη νίκη για να προκριθεί στο Euro 2012. Και έγινε, αλλά με πολύ... άγχος. Εκείνο το βράδυ είχε ξεκινήσει στραβά για την Ελλάδα, αφού είχε μείνει πίσω στο σκορ στο 19ο λεπτό, χάρη στο γκολ του Ταργκαμάτζε. Μέχρι να ισοφαρίσει η Εθνική, η Κροατία είχε κάνει το 2-0 κόντρα στη Λετονία και βρισκόταν εκείνη στην πρώτη θέση και η Ελλάδα ήθελε επειγόντως γκολ για να μπει από τη μεριά της σε τροχιά πρόκρισης.

Η στιγμή του μίνι πανικού και της εκκένωσης της αίθουσας στη συνέντευξη Τύπου του Πογέτ (vid)
EURO

09:47 - 22.03.2024

Η στιγμή του μίνι πανικού και της εκκένωσης της αίθουσας στη συνέντευξη Τύπου του Πογέτ (vid)

Η στιγμή που ο Γκουστάβο Πογέτ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη συνέντευξη Τύπου, καθώς κάποιος πάτησε κατά λάθος του κουμπί εκκένωσης, με αποτέλεσμα να δοθεί η σχετική εντολή από τα μεγάφωνα.

Και το βρήκε στο 79ο λεπτό με τον Γιώργο Φωτάκη, ο οποίος με μία... βολίδα έκανε το 1-1. Ενώ έξι λεπτά μετά ο Άγγελος Χαριστέας ανέτρεψε το σκορ και η Ελλάδα προκρίθηκε για τρίτη σερί φορά σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που βρέθηκε σε Euro.