Η Αγγλία έβαλε τέλος στο αδιανόητο σερί της Ιταλίας

εθνική Αγγλίας

i

Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Η Αγγλία έβαλε τέλος στο αδιανόητο σερί της Ιταλίας

Κώστας Τσιακλής 13:44 - 24.03.2023

Η εθνική Αγγλίας επικράτησε με 2-1 της Ιταλίας και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 40 αγώνων της «Σκουάντρα Ατζούρα» σε προκριματικά Euro.

Η Αγγλία πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τη Νάπολη και «έσπασε» ένα άκρως εντυπωσιακό και αδιανόητο σερί της εθνικής Ιταλίας. Συγκεκριμένα η «Σκουάντρα Ατζούρα» ήταν αήττητη σε 40 συνεχόμενα παιχνίδια σε προκριματικά Euro, μέχρι που την επισκέφθηκε ο Χάρι Κέιν και η παρέα του.

Η προηγούμενη ήττα των Ιταλών σε προκριματική φάση Euro ήταν στις 06 Σεπτεμβρίου του 2006 με 1-3 από τη Γαλλία του Τιερί Ανρί, του Μακελελέ και άλλων μεγάλων αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η «τρικολόρ» προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Σίντνεϊ Γκοβού (2΄) και Τιερί Ανρί (17΄), με τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο να μειώνει σε 2-1. Τελικά ο Γκοβού σκόραρε ξανά και έδωσε τη νίκη στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Στη συνέχεια η Ιταλία ήταν εκπληκτική και έμεινε αήττητη στις υπόλοιπες 10 αναμετρήσεις του δευτέρου ομίλου, μετρώντας εννέα νίκες και μία ισοπαλία κόντρα σε Γαλλία, Σκωτία, Ουκρανία , Λιθουανία, Γεωργία και Νησιά Φερόε.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΔΙΕΡΥΝΘΗΚΕ ΣΕ 30 ΑΓΩΝΕΣ 

Στα προκριματικά του 2012 η Ιταλία κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με Εσθονία, Σερβία, Σλοβενία, Βόρεια Ιρλανδία και Νησιά Φαρόε. Οι Ιταλοί ήταν σχεδόν τέλειοι αφού τερμάτισαν ξανά στην κορυφή του ομίλου, αυτή τη φορά με 8 νίκες και δύο ισοπαλίες. Επιπλέον η Ιταλία είχε δεχτεί μόλις δύο τέρματα, τα οποία είχαν έρθει στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην Εσθονία και στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Σερβία.

Το 2016 η Ιταλία ολοκλήρωσε για ακόμη μια φορά αήττητη τον όμιλο (με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες) και διεύρυνε το σερί της σε 30 αγώνες. Οι αντίπαλοι της στη συγκεκριμένη προκριματική φάση ήταν η Κροατία, η Νορβηγία, η Βουλγαρία, το Αζερμπαϊτζάν και η Μάλτα.

ΤΟ 10/10 ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην προκριματική φάση του Euro 2021 (το οποίο τελικά και κατέκτησε) η Ιταλία ήταν στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδας μαζί με τη Φινλανδία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Αρμενία και το Λίχτενστάιν.

Οι «γείτονες» ήταν εκπληκτικοί και με 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήραν την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο. Στην πρώτη αναμέτρηση με την Ελλάδα, η Ιταλία θριάμβευσε με 3-0 στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ των Νικολό Μπαρέλα (23΄), Λορέντσο Ινσίνιε (30’) και Λεονάρντο Μπονούτσι (33΄). Οι Ιταλοί κέρδισαν και στο παιχνίδι που έγινε στο Ολίμπικο, αυτή τη φορά με 2-0 με τα γκολ του Ζορζίνιο (63’) και του Φεντερίκο Μπερναρντέτσκι (78΄).

Η Αγγλία ήταν η ομάδα που έβαλε τέλος σε αυτό το αδιανόητο σερί 40 αγώνων. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επικράτησε με 2-1, με τον Χάρι Κέιν να πετυχαίνει το 54ο του γκολ με το εθνόσημο και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας.

Το σκορ «άνοιξε» στο 13’ ο Ντέκλαν Ράις, με τον επιθετικό της Τότεναμ να κάνει το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι. Το μόνο που κατάφερε η Ιταλία ήταν να μειώσει σε 1-2 με το γκολ του Ματέο Ρετεγκί στο 56΄ του αγώνα. Η Αγγλία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λουκ Σο στο 80’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.